Първоначално от МВР свързват убийството с разкрита фабрика за синтетична

...
Първоначално от МВР свързват убийството с разкрита фабрика за синтетична
Коментари Харесай

Разстреляха С Калашници Бащата На Най-Известния Български Актьор! Бойко Борисов Съобщи, Че Той Е

Първоначално от Министерство на вътрешните работи свързват убийството с разкрита фабрика за синтетична дрога. Същата вечер е погубен и сириецът Омар Нану. Министерство на вътрешните работи съзира връзка сред двата разстрела.

„ И Яневски, и сириецът са съществени хора от подземния свят “, споделя Борисов тогава.

Нану, под каквото име се подвизава у нас арабинът, е погубен по-късно през нощта. Той е причакан на асансьорната площадка на блока, в който живее в столичния квартал „ Красно село “. Очистен е с четири патрона от упор. Жертвата или не е видяла килъра си, или го е познавала и по тази причина го е позволила толкоз покрай себе си, допускат проверяващи.

И двете убийства в началото се свързват с преразпределение на пазара за опиати у нас. Малко преди да бъде убит, Яневски се връща от Холандия. Подозренията са, че там се е срещал с локални наркотрафиканти и е договарял доставка посредством тях за България. По-късно бащата на Виктор Крум се вижда със сириеца, с цел да го убеди да употребява неговите канали за дрога. До взаимна работа по този начин и не се стига, тъй като и двамата са убити.

Според антимафиоти обаче Яневски няма нищо общо с фабриката за дрога. Връзка, въпреки и непряка с нея, има сириецът, погубен в нощта, в която е разстрелян бащата на Стан – Омар Нану. Той е бил в арабската общественост, която изнася каптагон за арабски страни. Досега Нану не е регистриран в полицията, само че има данни, че се е подвизавал с други имена.

Пръв във съдбовната вечер е погубен 45-годишният тогава Румен Яневски. Той излиза от пицария „ Елкасо “ дружно с приятелката си и пресича улицата, където е паркиран джипът му „ Нисан Патрол “. Жената се насочва към своята кола, спряна до заведението. Според очевидци сега, в който Яневски сяда в автомобила, край него минава кола, от която го опустошава пресечен огън, написа " България през днешния ден ".

Няколко месеца по-късно българската полиция залавя Ненад Миленкович-Миленко. Сърбинът, който е едвам на 24 години, е апетитен за един от високопоставените членове на Земунския клан, дясна ръка на Младжан Мичич-Плъха и човекa, който движи наркотрафика от Турция през България за Сърбия. Акцията по залавянето на Миленко е защитавана в цялостна секретност. Оказва се, че е живял три години в България. Отведен е за разпит при някогашния началник на отдел „ Тежки закононарушения “ към полицията Ботьо Ботев. Сърбинът е обвинен в осъществяването на няколко убийства у нас. Сред тях е и това на Румен Яневски, както и тези на Тихомир Трифонов и хърватина Роман Шкарица.

Общото сред трите жертви се оказват пари и опиати, считат ченгетата. Яневски и Шкарица дължали пари на Миленко, а Трифонов се опитвал да направи нов канал за доставка на дрога и е премахнат.

Твърди се, че Миленко от години е имал контакти с български трафиканти на дрога. Ченгетата допускат от дълго време, че българските групировки поддържат връзка със Земунския клан от времето на югоембаргото. Тези връзки са били развити по линия на контрабандата на цигари, опиати и крадени коли в последните години. Сръбските управляващи явно са знаели за връзките на Ненад Миленкович в България, защото незабавно след интервенция „ Сабя “, която разрушава Земунския клан, в медиите се появява информации, че Миленко се крие у нас.

В България Ненад Миленкович е контактувал с групи, които гравитират до някогашните групировки ВИС и СИК, настояват от Министерство на вътрешните работи. За самия Яневски се твърди, че е непосредствен с хората от някогашната ВИС-2. През 90-те години е бил чейнчаджия пред „ Магурата “. През 1988 година Яневски е бил съден за противозаконен хазарт с покер-машини и игри със зарове.

В последна сметка убийците на Яневски остават незнайни. Те изчезват с кола, открита по-късно опожарена край кв. „ Бъкстон “. Справка на полицията демонстрира, че автомобилът е бил откраднат и разгласен за търсене преди няколко дни.

Хазартен състезател

„ Хазартен състезател беше – спомня си за Румен Яневски ген. Васил Василев. – Тогава с убийството се занимаваха от ГДБОП. Яневски се беше върнал от Холандия, Меката на опиатите. Имаше версия, че си е чисто преразпределение на пазара на дрога у нас. Той се беше срещал с другия погубен същата вечер – сириеца Омар Нану. Искал е да употребява каналите му, само че не им разрешиха и на двамата, отстраниха ги за броени дни “, споделя ген. Василев.



Убийството на Румен Яневски сигурно е тежко завещание и няма по какъв начин да не въздейства на младия Станислав, звездата от „ Хари Потър-4 “. Младежът се прочува с ролята си на Виктор-Крум, за която е видян инцидентно от кастинг-агент на поредицата. Той го убеждава да се яви на прослушване за ролята на героя българин, който е разказан в книгата като най-хубавия „ изследовател “ в играта „ куидич “. Яневски преборва конкуренция от 650 явили се професионални артисти.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР