Първоначално oт БСП предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да проследи

...
Първоначално oт БСП предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да проследи
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Никой не стои зад сделката с ЧЕЗ

Първоначално oт Българска социалистическа партия предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да наблюдава плануваната продажба на сдружението. Изненадах се, по какъв начин договорка осъществена в Чехия, би трябвало да се проверява. Българска социалистическа партия желаеха да схванат кой стои зад договорката, както и има ли някой зад Гинка Върбакова. Всички служби обявиха, че никой не стои зад нея. От ДАНС също потвърдиха тази информацията.

Това съобщи Рамадан Аталай, член на анкетната комисия за договорката за ЧЕЗ и народен представител от Движение за права и свободи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ. " От години в новините имаше информация, за продажбата на ЧЕЗ.

Трябваше президентът и министър председателят да бъдат осведомени, а не внезапно да се вършат, че не знаят защо става дума. Всички се направиха, че не знаят за договорката за ЧЕЗ ", сподели още той. " Не чакам от тази комисия да излезе нещо, тя е направена, с цел да отвлече вниманието. Това, което знаем, е, че договорката не е завършила към момента, само че „ Инерком “ е заплатила първите 5 милиона лв. за ЧЕЗ. Първата част от закупуването на активите на ЧЕЗ е приключена ", добави Аталай. " Изведнъж имаше протест на Българска социалистическа партия, появиха се всеобщо хора, които в действителност нямаха информация защо стачкуват. На този протест Българска социалистическа партия желаеха страната да придобие 100% от електроразпределителното дружество. От Движение за права и свободи не желаеме присъединяване на страната в частни покупко-продажби. Помня кражбите на електрическа енергия още при започване на демокрацията. Имаше 30% загуби, към днешна дата те са 10% ", разкри той.

" Политиците попитаха Гинка Върбакова дали има един милиард лв., с цел да заплати договорката. Не е работа на политиците да се намесват във вътрешните работи на частните предприятия. По тези аргументи доста огромни предприятия си отиват от българския пазар. Това гони вложителите от България ", разяснява депутатът. " Гинка Върбакова съобщи, че има 100 милиона лични средства, Неуместно е да се пита, дали тя има средства за възнаграждение на ЧЕЗ. Ако има подозрения за парите, ще има опция да се приключи договорката ", приключи Рамадан Аталай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР