Първоначално няма да има санкции заради новия регламент по защита

...
Първоначално няма да има санкции заради новия регламент по защита
Коментари Харесай

Без глоби в началото заради новите правила за личните данни

Първоначално няма да има наказания поради новия правилник по отбрана на персоналните данни.

" Глобите, които доближават до 20 млн. евро, целят да основат превантивна среда, а не да основат усложнения на бизнеса или да го банкрутират. Максималната санкция е планувана, само че не е казано, че при всяко нарушаване би трябвало да бъде налаган тъкмо този размер. Санкциите ще се ползват, откакто се откри, че не може с други механизми да се в профил несъмнено нарушаване или когато то е станало към този момент значително. "

Това съобщи пред БНР ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов.

Той е на посещаване в Брюксел, където е бил определен за заместник-председател на Европейския комитет за отбрана на персоналните данни. Негова съществена задача ще бъде да следи за спазването на новите правила.

Новият орган ще се занимае и с жалбата против обществените мрежи " Фейсбук ", " Instagram " и " Twitter " за това, че принуждават своите консуматори да се съгласят с новите правила, което, съгласно Караджов, е нелегално. За това обаче фирмите първо щели да бъдат предизвестени и едвам тогава санкционирани.

Караджов не отговори съответно на въпроса дали до края на публичното разискване на промените в закона за персонални данни, които бяха импортирани от ръководещите за синхронизиране с регламента, комисията ще предложи по-ниски санкции. Той съобщи, че във връзка със санкцииите има огромно недоумение.

По думите на Караджов, с новите правила на потребителите се дава право да имат по-голям избор. Той предизвести, че когато се желае единодушие за прилагане на персонални данни, фирмите не могат да заплашват, че ще спрат достъп до дефинира услуги или уеб сайтове. " Той ще може самичък да дефинира какво желае и какво не желае да употребява, и какви негови персонални данни да се обработват за задачите на услугите, които той желае да употребява в така наречен интернет общество ", сподели още Караджов.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР