Първоначално мирният протест за правата на мигрантите в Западна Полша

...
Първоначално мирният протест за правата на мигрантите в Западна Полша
Коментари Харесай

Активисти за правата на мигрантите в сблъсък с полицията

Първоначално мирният митинг за правата на мигрантите в Западна Полша прерасна в конфликти с полицията в екипировка за битка с безредиците в събота, съобщи RT.

ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Около 100 души са се събрали пред центъра за задържане на имигранти в Кросно Одржанске, покрай границата с Германия.

От районната полиция оповестиха, че 11 души са били арестувани за нахлуване над служители на реда, а 21 ще бъдат подведени под отговорност за "неподчинение на заповеди " Говорителят на полицията Марчин Малуди съобщи, че един от арестуваните е немски жител, а една жена е приета в болница с хипотермия.

Групата "Екип без граници ", която стои зад митинга, написа в обществените мрежи по-рано този месец, че деятелите се стремят да "спрат криминализирането на миграцията " в Полша, да спрат депортациите и да затворят центровете за задържане.

Протестът се организира, откакто в сряда търсещите леговище, най-вече иракчани, оповестиха гладна стачка в центъра за задържане край Ведрин с искане да бъдат освободени. През ноември в центъра избухва протест, когато някои мигранти се пробват да избягат, оповестяват от полицията. Според локални медии в центъра се намират повече от 1500 души.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР