Първоначалният отговор на Русия на тавана на цените на суровия

...
Първоначалният отговор на Русия на тавана на цените на суровия
Коментари Харесай

Русия се отказва от драстичен отговор на тавана на петрола, засега

Първоначалният отговор на Русия на тавана на цените на суровия нефт се въздържа от всевъзможни фрапантни ответни ограничения, които биха могли в допълнение да нарушат международните доставки на нефт, съобщи Bloombergtv.bg.

Президентският декрет, който би трябвало да бъде публикуван през идващите дни, няма да включва долна цена за продажбите на недопечен нефт, която беше разисквана предходната седмица, споделиха източници на Bloomberg, осведомени с въпроса, поискали анонимност, защото документът към момента се завърши в Кремъл. Указът няма да забрани на избрани страни да купуват съветски нефт, само че ще забрани продажбите посредством всеки контракт, който загатва таван на цените, споделиха хората.

Това последно изискване може да няма огромно въздействие върху доставките на нефт, защото няма условие купувачите да включват такава информация според изискванията на съглашението за ценови таван. Пазарната цена на съветския недопечен нефт Urals сега е много под прага от 60 $ за барел, избран от Европейския съюз и Г-7, което значи, че по-голямата част от търговията може да продължи без значение от ограничаването.

Ценовият предел, натрапен на съветския недопечен нефт от Европейски Съюз и Г-7, ще бъде преразглеждан на всеки два месеца за ограничение на приходите, които Москва употребява, с цел да финансира офанзивата си против Украйна. Русия ще следи пазара на нефт през първото тримесечие, с цел да види въздействието на тавана на цените, преди да реши дали да предприеме спомагателни ответни ограничения, като минимална цена, споделиха хората.

Цените на петрола се сринаха предходната седмица, откакто стана ясно, че западните сили ще дефинират таван на цените задоволително високо, с цел да не се трансформира той в забележителна спънка за продажбите на съветски недопечен нефт. Отговорът на Москва на мярката е по-малко съдбоносен, в сравнение с допускаха предходни мнения на съветски политически водачи.

Президентът Владимир Путин сподели предходната седмица, че страната му „ просто няма да продава нефт на тези страни “, които се причисляват към ценовия таван. Той също по този начин сподели, че Русия евентуално може да реагира посредством понижаване на производството.

Повечето страни, участващи в тавана на цените, към този момент са забранили вноса по море на съветски недопечен нефт - България има дерогация от изискванията. Някои народи, в това число Германия, Полша, Унгария, Чехия и Словакия, евентуално биха могли да продължат да получават доставки по тръбопроводи, които са освободени от тавана на цените и възбраната на блока за импорт на съветски нефт.

Миналия петък Путин даде обещание указът му да бъде разгласен в идващите няколко дни. Въпреки че документът ще дефинира рамката на отговора на Русия, спомагателни детайлности ще бъдат създадени от държавното управление, заяви " Ведомости " по-рано тази седмица.

Тези спомагателни държавни подзаконови актове също няма да дефинират ценови предел към този момент, съгласно един човек.

Танкерен хаос

Русия сътвори площадка в Балтийско море, с цел да ѝ разреши да трансферира рафинирани горива от един транспортен съд на различен в опит да ѝ помогне да преодолее разтегнатия пазар на танкери преди началото на глобите на Европейския съюз.

Мястото, покрай пристанището на Уст-Луга, ще разреши прекачване на горива от транспортен съд на транспортен съд, в това число дизел, съгласно изказване на уеб страницата на " Росморпорт ", националната организация, регулираща и предоставяща морски услуги в морските пристанища на страната. Създаването му беше разпоредено от Министерството на превоза на Русия през септември.

Международната организация по енергетика съобщи в своя отчет за петролния пазар в сряда, че тактиката ще разреши на по-малките танкери да се разтоварват в по-големи, които по-късно могат да транспортират горивата по-далеч.

В исторически проект по-голямата част от съветския дизел от пристанището на Приморск - главното оборудване за експорт на страната в Балтийско море - е отивал в Европа в товари от към 30 000 тона. Но защото Европейски Съюз не разрешава вноса по море от началото на февруари, евентуално ще са нужни по-големи танкери, по-подходящи за търговия на дълги дистанции.

Площадката за прекачване от транспортен съд на транспортен съд или STS ще разреши такова натрупване на товари.

Не е ясно до каква степен методът ще помогне на Русия да се оправи с вероятен дефицит на танкери, които са проектирани за ледени условия.

Уст-Луга нормално афишира ледените условия по-късно от Приморск, съгласно Ричард Матюс, началник на проучванията в E.A. Gibson Shipbrokers Ltd.

Това значи, че за известно време танкерите от ледови клас евентуално ще могат да транспортират гориво от най-труднодостъпните пристанища до близката Уст-Луга за прекачване на STS, вместо да го носят по целия път до крайната му дестинация.

Все отново Уст-Луга може да бъде сковано от лед през зимата.

И с от ден на ден съветски товари, които се транспортират на по-големи дистанции - както за сурови, по този начин и за рафинирани горива - натискът върху подобаващи за лед кораби ще нараства, в случай че не бъде открито решение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР