Първоначалният оглед е продължил 8 часа. Това разкри на брифинг

...
Първоначалният оглед е продължил 8 часа. Това разкри на брифинг
Коментари Харесай

Общината извършва оглед за надеждността на конструкцията на панелния блок


Първоначалният оглед е траял 8 часа. Това разкри на брифинг пред публицисти през днешния ден сутринта окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, който се включи и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Даниел Пашов.

Продължават дейните дейности по следствието, предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура във Варна. Разпитани са седем очевидци по досъдебното произвеждане, което е формирано за закононарушение по член 330, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Назначени са химическа, биологична, съдебномедицинска, пожаротехническа и ДНК-експертиза. Те би трябвало да дадат безапелационни отговори за типа и количеството на запалимото вещество, последвалия гърмеж, самоличността на овъглените човешки остатъци, открити в двата най-пострадали жилището. Днес Окръжната прокуратура във Варна ще позволи достъп до входа и потърпевшите жилища на представители на Община Варна, които ще извършат оглед за оценка на надеждността на структурата на панелния блок.

По време на брифинга окръжният прокурор на Варна Красимир Конов съобщи, че не се отхвърля нито една догадка като причина за палежа. В един от най-пострадалите жилища е живеел на фамилни начала с жена, настанена в спешен център за жертви на домашно принуждение, някогашен чиновник на полицията във Варна. 66-годишният Веселин Димитров е разгласен за общодържавно търсене. До момента не е открит. Не се изключва обаче един от починалите да е самият той, отговори на въпрос на публицисти окръжният прокурор на Варна.

Той огласи и издадена на 6 януари тази година заповед за незабавна отбрана на Варненския областен съд на съжителката на търсения някогашен служител на реда. Според заповедта Веселин е трябвало да напусне взаимно населяваното жилище на четвъртия етаж в блока, да се въздържа от домашно принуждение. Със заповедта му е било неразрешено да доближава адреса на местоживеене на потърпевшата и нейното работно място на по-малко от 200 метра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР