Първоначалният анализ на прокуратурата е показал, че над 360 тона

...
Първоначалният анализ на прокуратурата е показал, че над 360 тона
Коментари Харесай

360 тона боклук се предполага, че са заровени край Червен бряг

Първоначалният разбор на прокуратурата е посочил, че над 360 тона боклуци са нелегално загробени в землищата на гр. Червен бряг и на с. Рупци, излиза наяве от известие на профилираната прокуратура. До момента са изровени повече от 120 тона, за които се допуска, че са единствено 1/3 от цялото заровено количесто отпадък, които които по външни белези могат да се дефинират като рискови

Според проверяващите отпадъците " са генерирани от сдружения, благосъстоятелност или свързани с досъдебното произвеждане, по което в качеството им на обвинени са привлечени лицата Атанас и Пламен Бобокови. " (бел. ред. - не е ясно по какъв начин компании могат да са благосъстоятелност на досъдебно производство). Става дума за делото против двамата предприемачи, по което към наказателна отговорност е притеглен и някогашния зам.-екоминистър Красимир Живков. Открити са също силажни ями, в които се е съхранявал рисков боклук, включващ елементи от акумулаторни акумулатори, загробени преди към 4-5 години, които не подлежат на последващата преправка.

" В хода на осъществения оглед под управлението на Специализирана прокуратура е намерено и трето място с изкопни ями, които са служили за предпазване на неустановено като количество и наличие противозаконен боклук. Районът се охранява като предстоят дейности по определяне на произхода на отпадъците ", написа още в известието на прокуратурата.

" Сега " напомня, че преди две седмици ясно, че площадката на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство е употребена за незаконно депониране на боклуци. На мястото са измерени ниски равнища на радиация, които не са опасни за здравето и околната среда. По този мотив основният прокурор Иван Гешев предизвести в профила си в Туитър, че няма да допусне страната ни да бъде бунище. " Чистим България от предприемачи, които замърсяват. Чистим България от хора, които са правили закононарушения, без значение дали са политици, олигарси ", съобщи шефът на държавното обвиняване.
Гешев: Чистим България от предприемачи, които замърсяват
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР