Първоначалните алтруистични мотиви са преминали в егоистични. Така съдия Иво

...
Първоначалните алтруистични мотиви са преминали в егоистични. Така съдия Иво
Коментари Харесай

Съдът обясни защо осъди Иванчева

Първоначалните алтруистични претекстове са минали в егоистични. Така арбитър Иво Хинов, който дефинира 20 година затвор за Десислава Иванчева на първа инстанция, изяснява държанието на отстранената кметица на " Младост " по случая с предприемача Александър Ваклин, подал сигнала за рушвет против нея. 

Мотивите си арбитър Хинов излага в над 260 страници. Според него има многочислени сведения за корупционни прояви преди случая с Ваклин, а в записаните разговори между Иванчева, Биляна Петрова и медиатора Петко Дюлгеров този случай е единствено един от обсъжданите.

Според съдията Иванчева изначало е желала от вложители дарения за ремонтиране на детски площадки и учебни заведения, тротоари и градинки. В даден миг обаче претекстовете ѝ станали егоистични. 

Така съдът приема, че Иванчева като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, с помагачеството на Петрова и Дюлгеров, е поискала подарък - рушвет, с цел да извърши деяние по работа. Подкупът е в особено огромни размери, съставлява изключително тежък случай и е осъществен чрез изнудване, чрез корист с публично състояние. 

За Иванчева няма смекчаващи виновността условия, както и за Петрова като помагачка, счита арбитър Хинов. Нарушените права при ареста, които Хинов признава, не са опорочили следствените дейности, излиза наяве още от претекстовете на магистрата. 

Според арбитър Хинов не е потвърдено, че подсъдимите са докосвали белязаните пари. Не може да се направи 
еднопосочен и безспорен извод, че следите от маркиращото вещество по ръцете на подсъдимите са резултат от персоналния им допир със сумата, по тази причина това се пояснява в тяхна изгода. Възможно е следите по ръцете и телата на Иванчева и Петрова да се пренесени от медиатора Дюлгеров - да вземем за пример посредством здрависване или улавяне на едни и същи движимости. 

Съдът не приема и тезата на Дюлгеров, че неговите първични пояснения, от които той се отхвърли в правосъдната зала, са били дадени под напън. 

На страницата си във Facebook Десислава Иванчева, която е самостоятелен претендент за евродепутат, написа: 

При първия прочит на претекстовете Биляна Петрова откри 94 (деветдесет и четири) грешки, манипулативни тълкования в интерес на обвиняването, измислени доказателства и откровени неистини. И това е единствено при първия прочит. Потресени сме от тази правосъдна логорея, изложена в 264 страници и показваща фактическо и правно изтощение до степен на комичност. Щеше да е смешно, в случай че не бяха заложени човешки ориси на карта. И това не е първият път, когато арбитър Иво Юриев Хинов произнася неправилни неоправдателни присъди, разрушили живота на хората. Накрая компенсациите са от нашия джоб.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР