Първоначалната цена на таксиметровите превози може да скочи драстично от

...
Първоначалната цена на таксиметровите превози може да скочи драстично от
Коментари Харесай

Първоначалната цена на такситата може да скочи драстично от 2021 г.

Първоначалната цена на таксиметровите транспорти може да скочи фрапантно от началото на 2021 година Това ще се случи, в случай че бъдат признати измененията в наредбата за таксиметров транспорт на пасажери, препоръчани от транспортното министерство.

Предложението е цената на един километър пробег отвън обитаемо място да не надвишава повече от 50% цената на един километър пробег в обитаемо място по съответната цена, а първичната цена да е в размер от двоен до троен от минималната цена за един километър пробег по съответната цена в обитаемо място. " Така ползвателите на услугата ще бъдат осведомени преди началото на транспорта за изискванията при които ще бъде осъществен ", стимулират се от министерството. Според в този момент настоящите текстове в наредбата първичната цена не може да надвишава с повече от 50% цената на километър.

Таксиметровите организации и компании от дълго време упорстват да се усили първичната цена при транспортите им, като нееднократно са прибягвали и до митинги. По този метод те желаят да се оскъпят късите курсове, които съставляват 25-50% от бизнеса им. С измененията първичната цена може да стане да вземем за пример 2.37 лева при цена 0.79 лева на километър, показва " Капитал ".

Другата ценова смяна в наредбата визира цената на километър отвън обитаемото място, която не можело да надвишава повече от 50% от цената на километър пробег в обитаемото място. Към момента в наредбата условието е цената просто да е посочена при другите цени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР