Първоначалната регистрация на автомобилите ще може да се прави и

...
Първоначалната регистрация на автомобилите ще може да се прави и
Коментари Харесай

Край на висенето в КАТ! Вижте къде още регистрират колите

Първоначалната регистрация на колите ще може да се прави и в частни сервизи т. е. в профилираните пунктове за механически обзор, освен в КАТ.

Това планува планът за Закон за пътните транспортни средства, по който към този момент има консенсус сред Пътна полиция и " Автомобилна администрация ". Липсата на съгласие до момента сред двете ведомства стана причина другите два проектозакона - за придвижване по пътищата и за водачите, да бъдат оповестени за публично разискване, а този за пътните транспортни средства да бъде занимателен, напомня в. „ 24 часа “.

В частни сервизи с изключение на първичния обзор за регистрация ще се подават и документите, а чиновниците им ще ги внасят в КАТ. Така водачите няма да са принудени да пътуват до най-близкото поделение на Пътна полиция, в случай че в града им няма такова, с цел да записват автомобил. Талонът и регистрационните номера ще се издават от КАТ, а частните сервизи ще имат право да дават краткотрайните номера, в случай че притежателят изиска.

От закона е отпаднало желанието контролът на пътя на камиони, рейсове и таксита да се поеме напълно от пътните служители на реда. Така се изчиствал и вторият противоречив миг, защото от КАТ не бяха съгласни с тези спомагателни задължения.

С този проектозакон се извършва и гледище на Европейска комисия техническите прегледи да не се вършат от две институции, както е до момента при нас - първичният в КАТ, а последващите в частни пунктове.

По плана за новия закон се доуточнявали последни елементи и се чака скоро и той да бъде пуснат за публично разискване, написа обстоятелства.бг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР