Първоначалната проверка на полицията и Държавната агенция за метрологичен и

...
Първоначалната проверка на полицията и Държавната агенция за метрологичен и
Коментари Харесай

Падналият в асансьорна шахта, направил опит да излезе от заседналото съоръжение

Първоначалната инспекция на полицията и Държавната организация за метрологичен и механически контрол е посочила, че потърпевшия мъж е спрял наложително асансьора, тъй като му се е сторило, че е пропуснал етажа си.

Нов случай с асансьор в София. Седемдесет и пет годишен мъж пострада като падна в шахта на асансьор в столичния квартал " Света Троица ". Според личните му свидетелски показания, той е натиснал бутон " стоп " на асансьора и оборудването е заседнало сред четвъртия и петия етаж. Възрастният мъж се е опитал самичък да излезе от асансьора, при което се е подхлъзнал и е паднал в шахтата.

Той е откаран в " Пирогов " с травма на крайници и главата, само че положението му е устойчиво, увериха от болничното заведение.

Първоначалната инспекция на Държавната организация по метрологичен и механически контрол е посочила, че асансьорът е работел обикновено. Предстоят обаче още механически експертизи като към този момент оборудването е спряно от работа. Днес, от ведомството са тествали системата за мобилна връзка на асансьора и се е оказало, че тя работи. Пострадалият обаче не е потърсил непозната помощ, обясниха още от организацията. Оттам също по този начин посъветваха хората да не се пробват сами да излизат от блокирани кабини, тъй като 90% от нещастните случаи се дължат на такива опити.

Съседка на възрастният мъж изясни пред " По света и у нас ", че асансьорът е ремонтиран скоро. Преди това той две-три години не е работил. Също по този начин сподели, че оборудването не е работило безпрепятствено, спирало е и тръгвало внезапно и доста шумно.

Предстоят още инспекции.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР