Първолаци, които имат брат или сестра в същото училище, ще

...
Първолаци, които имат брат или сестра в същото училище, ще
Коментари Харесай

Обявиха новите критерии за прием в първи клас в Пловдив

Първолаци, които имат брат или сестра в същото учебно заведение, ще получават оптималният брой точки - 120 без значение къде живеят и от кой момент е регистрацията им. Единственото изискване е братът или сестрата да не са навършили 12-годишна възраст към началото на образователната година, за която кандидатства детето т.е. към 15 септември на календарната година. Това излиза наяве от новите критерии за банкет в първи клас, които се вкарват с Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за приемане на възпитаници в Пловдив, оповестява plovdiv-press.bg.

Корекциите се постановат поради измененията в Наредба 10 на Министерство на образованието и науката. Документът е качен на уеб страницата на Община Пловдив на 25 януари за обществено разискване и до 30 дни може да се вършат предожения.

120 точки ще получи и първокласник, който живее в прилежащия регион на учебното заведение, а непрекъснатият му или сегашен адрес не е променян в последните 3 и повече години преди подаване на заявката за кандидатстване.

90 точки ще се дават на дете, което живее в прилежащия регион на учебното заведение повече от 1 година, само че адресът е променян през последните от 1 до 3 години преди подаване на заявката. Ако адресът е изменен през миналата година, точките са 60. Ако първокласникът ще учи в школо отвън прилежащия регион, това ще му донесе 30 точки. Дете, което живее отвън Пловдив, получава 0 точки.

Дете с трайни увреждания над 50% събира в допълнение 2 точки.

Първокласник с двама умряли родители получава 4 точки, а с един умрял - 2.

Също 2 точки ще се дават на деца, завършващи подготвителна група в определеното учебно заведение, които са записани преди 1 декември на миналата календарна година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР