Първокурсниците курсанти от Висшето военновъздушно училище - ВВВУ Георги Бенковски

...
Първокурсниците курсанти от Висшето военновъздушно училище - ВВВУ Георги Бенковски
Коментари Харесай

Първокурсниците от ВВВУ Г. Бенковски преминаха курс за оцеляване и живот в полеви условия

Първокурсниците курсанти от Висшето военновъздушно учебно заведение - ВВВУ " Георги Бенковски " минаха двудневен курс по " Оцеляване " в региона на учебното заведение и околност в землището на Долна Митрополия, оповестиха от висшето учебно заведение.

Двата модула на образование са структурирани по този начин, че курсантите да придобият познания и на практика умения за оцеляване и живот в полеви условия, разясни ръководителят на курса, полковник доц.д-р Мануш Христов.



Първият модул е " живот в полеви условия ", насочване и пригаждане към околната среда.
Осъществени са занятия по правене на подслон и леговище, подготвяне на храна, придвижване и насочване в околност, оказване на първа здравна помощ, изтегляне на ранен. Обучението е приключило с " маскиране ", " сигнали за ръководство " и " съоръжение на лагер с подръчни материали ".

При втория модул е изпълнена практическа задача за търсене и избавяне на екипаж, претърпял злополучие във вражеска среда. В подготовката са ангажирани и 24 военнослужещи от командно-инструкторския и осигуряващ състав.

По оценка на преподавателите, първокурсниците са се справили добре с провокациите в курса по оцеляване. Учебната стратегия планува още едно занимание в трети курс за летците и в четвърти курс за курсантите от инженерния профил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР