Първокласниците в местата за лишаване от свобода през новата учебна

...
Първокласниците в местата за лишаване от свобода през новата учебна
Коментари Харесай

75 първолаци с мустаци в затворите |

Първокласниците в местата за отнемане от независимост през новата образователна година са 75. От 6443 лишени от независимост във всички затвори, 986 са включени в образователната активност, оповестиха от правосъдното министерство. 

Системата на пандизите разполага със седем междинни учебни заведения и шест филиала към тях, като образованието е от 1-ви до 12-ти клас. 

Най-висок е броят на учениците в София – 232. В Стара Загора, където е най-голямото учебно заведение в системата, са 207, в единствения затвор за дами в Сливен – 48, в Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца –24.

Учебният развой в местата за отнемане от независимост ще протича според одобрените от Министерството на образованието и науката „ Насоки за работа в системата на учебното обучение през образователната 2020-2021 година в изискванията на Ковид-19 “ и съблюдаване на общите здравни ограничения, предписани от Министерство на здравеопазването. 

В случай на утежняване на епидемиологичната конюнктура са набелязани различни форми на продължение на просветителния развой, твърдят от Министерство на правосъдието. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР