Първокачествени японски пъпеши бяха продадени днес на търг срещу скромна

...
Първокачествени японски пъпеши бяха продадени днес на търг срещу скромна
Коментари Харесай

Вирусът поряза цената на скъпи японски пъпеши

Първокачествени японски пъпеши бяха продадени през днешния ден на търг против скромна сума спрямо миналогодишните рекордни пет милиона йени (46 000 долара) на фона на пандемията от ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пъпешите от град Юбари на северния остров Хокайдо се продадоха за 120 000 йени (около $1114) на първия търг за сезона. Това е 40 пъти по-малко от миналогодишната рекордна сума, показва Агенция Франс Прес.

Представител на пазара на едро изясни внезапното поевтиняване с ковид, който е отказал от присъединяване огромните корпоративни клиенти, конкуриращи се в наддаването за най-скъпия плод.

Заради вируса търгът е бил по-малък от нормално и участниците в него са били най-вече хора с по-ниско чисто благосъстояние.

Целта на спечелилия търга е да покаже признателност и поддръжка за локалните фермери, съгласно японската организация Киодо.

Пазарът на едро бе затворен от 20 април като част от ограниченията против разпространяването на ковид, само че организира еднократен търг, с цел да притегли поддръжка за локалните артикули.

Хокайдо, най-северният японски остров и известна туристическа дестинация, регистрира относително висок брой инфектирани с ковид наред с Токио, Осака и други градски региони.

В Япония постоянно се провеждат търгове на скъпи плодове и зеленчуци от изискани сортове. Солидните суми нормално се дават от притежатели на магазини, които излагат придобивката на витрината като знак какъв брой процъфтяващ е бизнесът им.

Пъпешите „ юбари “ са кръгли, със характерна зелена кора и комплицирана релефна жълта шарка. Те са доста ароматни и сладки. Считат се за скъп подарък, само че даже и елементарните сортове са относително скъпи на локалните пазари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР