Първоизточникът на епидемията от новия коронавирус може да не е

...
Първоизточникът на епидемията от новия коронавирус може да не е
Коментари Харесай

Пекин загадъчно: Източникът на коронавируса може да не е в Китай

Първоизточникът на епидемията от новия ковид може да не е безусловно в Китай, макар обстоятелството, че за първи път точно там е записано огнище.

Това съобщи на конференция ръководителят на специфичната комисия за битка с разпространяването на заболяването на Държавния комитет по опазване на здравето на Китай Чонг Наншан, оповестява Global Times.

"Когато вършим прогнози и догатки за епидемията, вземаме поради на първо място Китай и не обмисляме други страни. Сега обстановки с разпространяването на ковид има и в чужбина ", уточни Чонг. "Избухването на епидемията за първи път се случи в Китай, само че не е наложително тя да е зародила в Китай ", акцентира той.

По думите му източникът на новия ковид към момента не е обяснен. "Все още не е ясно по какъв начин тъкмо се е появил новият ковид. Не знаем дали е съществувал преди. Вероятно освен панголините са междинният гостоприемник на ковид ", акцентира ръководителят на комисията.

"Основният източник на ковид към момента не е открит, само че има възможност главните му носители да са прилепи, а косвените - панголини ", гласи позицията на китайските управляващи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР