Първо заседание на Комисията за ревизия на управлението на Бойко

...
Първо заседание на Комисията за ревизия на управлението на Бойко
Коментари Харесай

Комисията, ревизираща управлението на Борисов, започна работа


Първо съвещание на Комисията за проверка на ръководството на Бойко Борисов. Тя ще открива има ли злоупотреби и нарушавания при разходването на средствата от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавните предприятия и сдружения с повече от 50% държавно присъединяване през последните 10 години.

" Очакванията на българите към работата на тази комисия са големи. Хората чакат истината за харченето на обществените пари, желаят същински, а не реплика на инспекции за злоупотреби и нарушавания в разнообразни държавни органи и институции”, изясни ръководителят ѝ Мая Манолова, представена от " Нова телевизия ".

Тя изясни, че комисията е с обсег към 40 бранша с висок корупционен риск и стотици обекти за инспекции.

" Това са сдружения, държавни органи, организации, разнообразни планове и покупко-продажби за интервал от 10 години”, добави Манолова.

Предвидено е комисията да работи три месеца. Вече към нея са постъпили десетки сигнали от разнообразни специалисти, цивилен и неправителствени организации, заключи Манолова.

Относно активността на Комисията ръководителят ѝ посочи, че тя ще работи, както е записано в Проекта за решение - с документи, по сигнали, като се самосезира по медийни изявления и обществена информация, сочеща към данни за корупционен риск.

В Комисията ще бъдат поканени, а могат и сами да заявят желанието си за присъединяване в нея неправителствени организации, в това число правозащитни и такива, които се занимават с тематики, свързани с антикорупция, разнообразни цивилен специалисти, инициативни комитети, жители и публицисти.

Комисията ще заседава транспарантно, а съвещанията ѝ ще се излъчват онлайн, като достъпът до тях ще е отворен, посочи Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР