Първо условие за постигането на договор за помирение със Сърбия,

...
Първо условие за постигането на договор за помирение със Сърбия,
Коментари Харесай

Косово: За корекция на границата не може да става и дума в преговорите със Сърбия

Първо изискване за постигането на контракт за помиряване със Сърбия, което да докара до признание на независимостта на Косово, е Сърбия да се извини за закононарушенията, осъществени против косовското население, съобщи министър председателят на Косово Рамуш Харадинай, представен от организация МИА.

В разговора сред Прищина и Белград за реализиране на финален контракт сред двете страни " не може даже да стартират " каквито и да са диспути за промяна на границите, акцентира Харадинай, съобщи Българска телеграфна агенция.

В телевизионно изявление нощес косовският министър председател съобщи, че няма да взе участие в никакъв развой, в който се приказва за делба на Косово.

" Позицията ми е ясна - не разрешавам, не одобрявам, не поддържам и не вземам участие в нито един развой, който визира границите на моята страна ", съобщи Харадинай.

" Признати сме от над 110 страни в тези граници, член сме на интернационалните институции в тези граници. Отварянето на въпроса за границите в какъвто и да е вид съставлява връщане във времето преди независимостта и носи опасности, които не могат да се управляват ", сподели той.

Все отново разговорът със Сърбия би трябвало да продължи и би трябвало да се реализира помиряване сред двете страни, добави Харадинай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР