Първо трябва да чуем гласа на народа, както и експертите

...
Първо трябва да чуем гласа на народа, както и експертите
Коментари Харесай

Томислав Дончев с коментар за машинното гласуване и етичната комисия на ГЕРБ

Първо би трябвало да чуем гласа на народа, както и специалистите по тематиката. Тогава не можем да си затворим очите. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в утринния блок на БТВ за предлагането на ГЕРБ за анулация на машинното гласоподаване за локалните избори.

"Съобразяваме се и с другите страни в Европейски Съюз. Няма страна, която да употребява машинно гласоподаване в Европа ", сподели още той.

"Ако България вземе решение да сме единствената страна в Европейски Съюз, която да употребява машинно гласоподаване, то ние би трябвало да произведем машините, а не да наемаме за всеки избор. Експертите са на нокти всякога, защото машините идват малко преди изборите, а инспекции би трябвало да се правят обширно на всеки уред ", добави Дончев.

"Вероятно има главозамайване в ГЕРБ - при толкоз членове, няма по какъв начин да сме сигурни за всеки един ", разкри вицепремиерът.

"Няма да генерирам сензации в задатък. Над 10 сигнала се ревизират от ГЕРБ. И освен в Банско и Сандански. Сигналите са съответни и зад тях стоят лица с техните имена. В етичната комисия ще се одобряват и анонимни сигнали ", приключи Томислав Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР