Първо стреля по сестра ми, после гръмна по баща ми

...
Първо стреля по сестра ми, после гръмна по баща ми
Коментари Харесай

Ето какво разказа 13-годишният Иван, който оцеля при стрелбата в Пловдив

" Първо стреля по сестра ми, след това гръмна по татко ми и най-после рани едното куче ". Това е разказал 13-годишният Иван В. пред собствен другар, написа TrafficNews. Kaкто БЛИЦ заяви, младежът и 15-годишната му сестра едвам не станаха жертва на някогашния боен, който през днешния ден сутринта трещя с револвер " Макаров " по децата, техните кучета и рани татко им Веселин.

Момчето не може да си изясни повода за експанзията на стрелеца. Той счита, че по никакъв метод не е предизвикан.

Екшънът се разигра тази заран в Тракия. 44-годишният Веселин излязъл да отбрани децата си, откакто 56-годишният Димитър извадил револвер и почнал да стреля по тях. По думите на очевидци абсурдът е тръгнал поради котка, която кучетата подгонили. Тогава мъжът се доближил по децата и им се разкрещял, след което извадил револвера и почнал да стреля и по кучетата, и по децата. За благополучие, той не е съумял да уцели младежите. Тогава майката и бащата на двете деца хукнали да им оказват помощ. Военният изстрелял цялостен пълнител по фамилията и ранил бащата в коляното и едно от кучетата, настояват очевидци.

Днес Веселин бе опериран в УМБАЛ „ Св. Георги “, оповестиха от лечебното заведение. Той е бил прострелян в крайници, като най-сериозно е наранена подбедрицата.

56-годишният боен бе арестуван на момента от полицията, която стартира следствие по случая. На мястопрестъплението през днешния ден преди обед бе и шефът на Областната дирекция ст. комисар Христо Разсолков. Димитър е арестуван за 24 часа, само че е допустимо с прокурорско разпореждане мярката му да бъде удължена на 72 часа. Той е стрелял със законно притежавано оръжие. В момента психолози на Министерство на вътрешните работи работят с двете деца, по които очевидци настояват, че също се е стреляло. Те са на 13 и 15 години – брат и сестра, оповестиха от полицията.

Прокуратурата е повдигнала обвиняване за опит за ликвидиране на стрелеца.

В квартала съседите описват, че Веселин и децата са извънредно възпитано и добродушно семейство. Двата питбула, които те отглеждали, постоянно били на каишка и самите кучета в никакъв случай не са проявавали експанзия към хора или други животни. За Димитър те нямат построено мнение, защото пенсионерът се преместил неотдавна, откакто си купил жилище в региона.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР