Първо ще обсъдим реформите, след това структурата и състава на

...
Първо ще обсъдим реформите, след това структурата и състава на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Надяваме се на здрав разум и отговорно поведение

Първо ще обсъдим промените, по-късно структурата и състава на Министерския съвет. Не е значимо по какъв начин се споделя документът, който ще се подпише, значимо е наличието, заглавието няма значение. Надяваме се на здрав разсъдък и отговорно държание, чакам да се разберем. Това съобщи Христо Иванов преди началото на днешните договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които ще се проведат довечера.

Според Христо Иванов страната може да се стабилизира единствено в случай че промените продължат.

" За да можем да ги продължим би трябвало ясно да се ангажираме с тях. Всички тематики са на масата, всичко ще обсъдим - битката с корупцията, правораздаването, регулаторите. В документа на сътрудниците от ГЕРБ има елементи и хрумвания, които си заслужава да бъдат разисквани ", добави Христо Иванов.

По думите му името на финансовия министър сега е Мистър Еврозона, с помощта на напъните на Асен Василев.

" Да сменяме индивида, който докара до възникването на този прозорец, тъй като това е заслуга на Асен Василев, граничи с доста мъчно обяснимо политическо държание. Мария Габриел и Николай Денков ще създадат оценка и на нейна база ще беседваме по какъв начин да бъде усъвършенстван съставът на Министерския съвет. Това е ясна сделка. Държим на изясняване на политическата отговорност, би трябвало да има обвързано болшинство, т.е. двете обединения би трябвало да се съгласят, че повече няма да играят с плаващи болшинства ", сподели още Христо Иванов.

" Тук не става дума изобщо за червени линии, само че не става дума и за това да отидем на тези диалози с мисълта, че наложително ще отидем на избори. Трябва да създадем всичко допустимо, което е рационално, с цел да не отидем на избори, само че не може да се съгласим да няма промени, нещо на което сме се съгласили преди девет месеца ", разяснява Ивайло Мирчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР