Първо се появи текстовата парола. След това се появиха пръстовите

...
Първо се появи текстовата парола. След това се появиха пръстовите
Коментари Харесай

Основателят на OpenAI иска ирисът ви да гарантира за това кой сте

Първо се появи текстовата ключова дума. След това се появиха пръстовите отпечатъци и гласовото различаване. Всяко от тях, възприето от масите, беше обърнато наобратно както от положителните, по този начин и от неприятните артисти. Сам Алтман споделя, че сканирането на ириса на очите е пътят, по който би трябвало да се върви, съгласно отчет на Axios.

В днешно време, когато се повдигат въпроси дали някой е човек или невронна мрежа, въпроси, които са също толкоз значими, колкото и това дали някой е този, за който се показва, Сам е взел тематиката драговолно. Алтман, съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията майка OpenAI, който евентуално има повече знания за опциите на изкуствения разсъдък от нас, простосмъртните.

Той приканва света да се записва в новата му компания Worldcoin.

Компанията – учредена през 2020 година – дебютира предходната седмица със своята необятно рекламирана и предстояща стратегия за верификация World ID. Отвори листата с чакащи за заинтригувани разработчици, които да включат World ID в своите приложения.

В съществени линии World ID оказва помощ за инспекция на самоличността посредством инспекция на телефонния ви номер или посредством „ Orb “. Питате се какво е „ Orb “? О, това е гигантско устройство за сканиране на ириса на очите с тип на око, захранвано с батерия, което се предлага на локациите на Worldcoin.

Orb преглежда ириса ви, след което обработва това сканиране локално в устройството и изплюва дигитален хеш.

Той съставлява текстурата на ириса ви. 

След това, действителното сканиране се изтрива от устройството Orb. Този хеширан идентификационен код може да се употребява за доказване на самоличността на потребителя посредством приложението на Worldcoin, освен това анонимно.

Според прессъобщение на Worldcoin наличността на Orb понастоящем е лимитирана до Аржентина, Чили, Индия, Кения, Португалия и Испания.

Въпреки че вложителите демонстрираха възторг, приемът измежду масите беше по-малко удобен. 

Компанията опитва с предлагането на награди – от криптовалути до AirPods, оповестява Fortune Crypto. Продължаващата сега крипто зима също способства за този резултат. Worldcoin стартира да дава 25 от своите токени на всеки нов консуматор в опит да притегли повече хора. 

В момента тези токени имат дребна или никаква стойност.

Не са налични за хората и жителите в Съединени американски щати, само че това не е спряло някои консуматори да мечтаят за метеоритно повишаване на цената, сходно на други криптовалути като Биткойн и Етериум.

Worldcoin твърди, че не съхранява биометрични данни.

Експертите по отбрана на персоналните данни и наблюдаване не наподобяват изцяло уверени. 

Едно е несъмнено. Worldcoin, която има за цел да се трансформира в универсално употребена криптовалута и възнамерява да заеме централно място в бъдещите стратегии за повсеместен базов приход, си е сложила високи цели. Цели, чийто прогрес ще бъде следен както от поддръжниците, по този начин и от скептиците.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР