Първо премахва конкурентите си, после работи за хакеритеMylobot може да

...
Първо премахва конкурентите си, после работи за хакеритеMylobot може да
Коментари Харесай

Опасен ботнет Mylobot причинява множество щети

Първо отстранява съперниците си, след това работи за хакерите

Mylobot може да болести компютри с вируси-изнудвачи и програмен продукт за рандеман на криптовалута

Специалисти по сигурност засякоха в интернет нова злонамерена мрежа от компютри. Ботнетът Mylobot има много необятни благоприятни условия – можа да изтрива програми-конкуренти и да пуска.exe файлове без да ги конфигурира на твърдия диск.

За рисковия Mylobot оповестяват от компанията Deep Instinct. Експертите са открили, че ботнетът извършва независимо до осем дейности, включително преустановяване на процеси и стартиране на стратегии.

Вредоносната мрежа може да болести компютри с вируси-изнудвачи и програмен продукт за рандеман на криптовалута. Освен това Mylobot е кадърен да ръководи логаритмите на Windows Defender (вградената отбрана в Windows 10) и да управлява трафика.
още по тематиката
В първите 14 дни след навлизане в компютъра, болестта не прави нищо и е незабележима, само че точно в този интервал злонамереният програмен продукт отстрани своите съперници, в случай че такива са конфигурирани на компютъра. След „ спящия “ режим Mylobot стартира да работи за задачите на хакерите.

Deep Instinct е разкрила сървъра, който ръководи рисковия вирус. Оказва се, че по-рано същата машина е употребена за други акции, произлизащи от така наречен тъмна мрежа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР