Първо правило на Обществото на Необичайниците на джин Hendrick’s: Нищо,

Първо правило на Обществото на Необичайниците на джин Hendrick’s: Нищо, ...

Необичайна експедиция във форсмажорни условия.


Първо правило на Обществото на Необичайниците на джин Hendrick’s: Нищо, било то ураганен вятър, торнадо и/или потоп, не може да спре Необичайника да е необичаен. Следователно, въпреки обилния дъждовалеж, втората събота на месец юни бе разтърсена от фини трусове необичайност и неповторимия вкус на най-удивителния джин, създаден от човешка ръка, Hendrick’s.

Hendrick’s Odd Party 2018 последва примера на необичайните си предшественици и разгърна необятен и чудат свят пред Обществото на Необичайниците като преобрази вече иконичната локация – ботаническата градина в центъра на София, в причудлива територия, стаила приключения и великолепни питиета, която приветства своите близо 800 прелюбопитни изследователи.

Темата на тазгодишното необичайно парти бе вдъхновена от рискована ботаническа експедиция, в която Лесли Грейси – мастър дестилърът на Hendrick’s и носител на наградата „Дестилатор на годината“ от Icons of Gin 2018, тръгва из сенчестите дебри на венецуелската джунгла в търсене на нови и интересни съставки.

Реалната история на Лесли бе пресъздадена през причудливия калейдоскоп на Hendrick’s и чрез героите, които разпалиха въображението на гостите, допълвайки перфектно всяка глътка от майсторски приготвените питиета. Необичайниците ахваха от възхита при вида на удивителните костюми, дело на модния дизайнер Боян Петрушевски и от не по-малка възхита от вкуса на коктейлите, излезли изпод ръцете на едни от най-добрите бармани в България.

Необичайната експедиция започна както подобава – с карта, прецизно изготвена от сръчните г-н Пап и г-н Ирус – официалните картографи на Hendrick’s. Сдобили се с картата, която служеше за пътеводител на удоволствието в това приключение, Необичайниците започнаха да опознават и останалите членове на експедицията на Hendrick’s с удивителни коктейли в ръка.

Многооката Зорка бе изгубила някои от съгледваческите си балони и потърси помощта на Необичайниците с играта „Ловът на Зоркогледия“. Непосредствено до хребета на Зорка, г-ца Флора Блуум, персонаж, скроен по подобие на характера на самата Лесли Грейси, бе установила полевата си ботаническа лаборатория – Ароматовизуализатор. Там Необичайниците се запознаха с 11-те ботанически съставки, които са в сърцето на джин Hendrick’s. Мис Невърмис – стрелецът и ловец на експедицията – изпита уменията на гостите с играта „Бързолъкият и Насочвачът“, в която двама души си партнираха в отблъскването на застрашаващи експедицията зверове.

Hendrick’s Odd Party 2018 срещна гостите и с чудатия образ на Нейно Листожество – хуманоидно растение, което тества първичните инстинкти и ловкост на Необичайниците с играта „Скорострелна грабливост“, в която 4-ма играча се съревноваваха в отмъкването на тотема на Листожеството. В затънтените краища на неизбродената територия, Търпелиус О‘Хльовингтън бе установил своя хиподрум – „Гонитбата на Рогцатите“, където се провеждаха надбягвания с охлюви, преследващи сочния вкус на резени краставица. Шармантният Кю Къмбербач раздаваше своите породисти краставици на Необичайниците, които имаха желание да освежат фън шуи-то на дома си с нов обитател – разсад от Hendrick’s краставица. Фин Д. Роудс, гидът на експедицията, не пропускаше възможност да разкаже удивителни истории от предишни експедиции, пък и разливаше по някоя друга тайна за останалите си колеги по необичайност.

Ако сте пропуснали да се впуснете в Hendrick‘s Odd Party 2018: Необичайната експедиция, и четейки това сте загризали най-близката дървена повърхност от яд, спрете веднага и се подгответе за партито във възхвала на необичайността през 2019. Месецът отново ще бъде юни, датата – тайна, а забавлението – невъобразимо, защото става ли дума за Hendrick’s – бедна ни е фантазията.

 

Източник: manager.bg