Първо правило: Ако човек се показва по телевизията, има право

...
Първо правило: Ако човек се показва по телевизията, има право
Коментари Харесай

Как Мутафчийски и Мангъров тепърва ще разменят ролите си

Първо предписание: Ако човек се демонстрира по малкия екран, има право на няколко появявания, в които към момента действителният човек има нещо общо с телевизионния облик. 
Второ предписание: Aко се покаже повече от три пъти, към този момент го дорисуват страховете, мислите, предразсъдъците или благосклонностите на тези, които го гледат.
Проф. Мутафчийски и доцент Мангъров - несъмнено, приказваме за тях - приказваме и за това, че публиката им от дълго време стартира да ги украсява съгласно личните си прищявки и ги трансформира в тези блокчета за деца, на които има подготвени очертания, които те да довършат с каквито цветове преценяват. 
Може да наблюдавате арката:
Арката на Мутафчийски:
В началото: Голямо доверие, удовлетворение от това, че комплицираната обстановка е попаднала в сигурни ръце. Висок рейтинг, шегички от Борисов на конференция да не му сяда в стола, тъй като рейтингът му взел да става по-висок от премиерския. В мрежите - всеобщи колажи с избрана благосклонност, в които на всичко живо е заповядано да не излиза, та чак бременна жена да му праща мейл, че бебето й се бавило и в случай че може да разпореди най-накрая да се покаже на открито.
В средата: Леки подозрения, за какво този човек се появява толкоз постоянно по малкия екран, не може ли по-рядко да се появява, че към този момент взе да ни идва до гуша. Дали в последна сметка не сплашва прекомерно доста и в случай че го прави - за какво.  
В края: Спиране на брифингите, персонално самопризнание на властта, че конференциите отнасяли доста рецензии и предизвиквали негативизъм - като че ли брифингът е длъжен да провокира овации и топли положителни усеща и да радва като вечерно шоу. Мейлът, на който написа бременната жена, има нови посетители - хора, които пишат смъртни закани.
Арката на Мангъров:
В началото: Един-единствен глас на подозрението, който по-скоро се приема от нуждата по събирането на няколко гледни точки, в сравнение с човек, чиито препоръки фактически би трябвало да се послушат. 
В средата: Колкото повече изолацията дотегва, толкоз по-убедителен става. Към него се прикрепя концепцията за шведския модел, без изобщо множеството да са наясно какво тъкмо съставлява шведския модел и всички елементи по използването му и триумфа му. Например: до каква степен груповата отговорност на скандинавски народ може механично да се приложи и на Балканите, и дали няма въпреки всичко някои разлики сред шведската здравна система и българската,както и в подготовката на двете да одобряват напора от пациенти.
В края: Предстои да забележим. Всъщност всичко, което Мангъров приказва занапред ще бъде изпитано на процедура. И може да следва забавен поврат - комфортната роля на критик на дейностите на щаба до момента не включваше и отговорността за това какво би станало в случай че те послушат концепциите на Мангъров. Сега обаче той може да последва ориста на Мутафчийски и двамата още веднъж да разменят функциите си. 
_
Има един значителен проблем и с двамата. Той е в това, че и Мутафчийски, и Мангъров започнаха да се подхлъзват по личните си облици, по това, което публиката вижда в тях. Може да си спомните моментите, в които Мутафчийски с усмивка на няколко брифинга започваше да имитира колажите, които бе гледал за себе си - бяха му харесали смешките и се бе поласкал задоволително доста, с цел да стартира самичък да ги създава. Мангъров също, един път попаднал в предствата за него самия, с всяко последващо изявление става все по-екстремен, поласкан от облика си на подривен дарвинист, който твърди че нищо кой знае какво няма да стане и нищо кой знае какво не е станало. Постепенно става и друго: хората, които по някакъв метод смятат, че страната, макар редица подозрения, въпреки всичко може да се кредитира с доверие и е или нужда, или най-малкото - належащо зло - се вливат в редиците на военачалник Мутафчийски и неговите рекомендации. И противоположното: анархистичните духове, сходни към генерални подозрения както към страната, по този начин и към международния ред, последователно минават в редиците на Мангъров. Няма да се учудя след време стане по този начин, че двамата внезапно да стартират да сплотяват към себе си прекомерно остарели разделения - леви против десни, русофили против русофоби, либерали против консерватори. Дайте да предположим: Кой от двамата е срещу истанбулската спогодба и кой я пази? Кой какво мисли за тактиката за отбрана на детето? 
През това време, още една дребна и безинтересна арка: 

В началото на изключителното състояние: Расте.
В средата на изключителното състояние: Расте.
В края на изключителното състояние: Расте. 
Вижда се ясно: няма нищо изключително. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР