Първо поканихме Демократична България и очакваме да дойдат на разговори.

...
Първо поканихме Демократична България и очакваме да дойдат на разговори.
Коментари Харесай

ГЕРБ чака отговор за разговори от „Демократична България“

" Първо поканихме " Демократична България " и чакаме да дойдат на диалози. Мисля, че главната носеща структура на едно ръководство би могла да бъде ГЕРБ и " Демократична България ". Ако не се случи, значи отиваме на избори ", съобщи пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, като посочи, че това няма да са договаряния за сформиране на държавно управление, а диалози за намиране на общи цели. 

Депутатите от ГЕРБ не престават да вършат опити да убедят сътрудниците си от " Демократична България " да се включат в инициираните от спечелилите на изборите диалози за сформиране на държавно управление. От ГЕРБ виждат в тях естествени съдружни сътрудници, поради прокараната от водача им Бойко Борисов концепция за съставяне на кабинет, учреден на евроатлантическите цели.

По думите на Биков партията е подготвена да направи доста взаимни отстъпки, с цел да успее да сформира кабинет с първия мандат. Самата покана за диалози към всички партии показвала " политическа храброст ".

Преди дни съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов обаче акцентира, че биха се присъединили в диалозите, само в случай че се вземат под внимание някои цели – правосъдна промяна и промяна на основния прокурор Иван Гешев. Тома Биков сподели още, че България има потребност от проевропейско и антикризисно ръководство и съгласно него има партии, които биха могли да образуват подобен вид болшинство. Той изключи " Продължаваме промяната ", като даже съобщи, че досегашните ръководещи не би трябвало да вземат участие в изпълнителната власт по никакъв метод.

Пред Българска национална телевизия Десислава Атанасова от ГЕРБ разгласи, че след 19 октомври, когато се открива 48-ото Народно заседание, ще поканят парламентарните групи за диалози. Като значими допирни точки тя уточни ограниченията за справяне с рецесиите, както и евроатлантизма. До момента обаче само „ Български напредък “ удостовери, че ще се отзове на поканата за диалози с ГЕРБ. " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия към този момент я отклониха. По БНР през днешния ден Радомир Чолаков от ГЕРБ изясни, че номинацията на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание е знак към другите партии.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР