Първо офицерско звание бе присвоено днес на 22-ма курсанти от

...
Първо офицерско звание бе присвоено днес на 22-ма курсанти от
Коментари Харесай

На 22-ма курсанти от Военноморското училище бе присвоено първо офицерско звание

Първо офицерско звание бе присвоено през днешния ден на 22-ма курсанти от Випуск 2020 "Добруджански " от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров " на тържествена гала на Морска гара във Варна, което е кулминационната точка на честванията на 141-та годишнина от основаването на Военноморските сили.

На церемонията участваха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, Варненският и великопреславски митрополит Йоан, кметът Иван Портних и други

България договаря с две страни за подводници

Лейтенантските си пагони получиха 16 момчета и 6 девойки. Първенец на випуск 2020, с триумф 5.75 е Атанас Цветков от компетентност "Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ", който получи пагоните си от министъра на защитата. Вицепремиерът награди на първенеца с офицерска сабя, парична награда и военна литература. В специализация "Корабоводене за Военноморски сили " отличник е Георги Петров. С най-голям триумф във "Военноморски информационни и радиотехнически системи " е Виктория Станева, а в "Корабни машини и механизми " - Георги Стамов.

Каракачанов похвали курсантите от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “

Министърът на защитата и началникът на защитата бяха посрещнати на Морска гара във Варна с боен обред, след което се организира ритуалът по тържествено повдигане на флаговете на корабите от Военноморските сили на България.

Гостите на тържеството следиха по-късно военни демонстрации, а вечерта във Варна е концертът на Хора на ветераните.

Българският боен флот е основан през 1879 година в Русе. През 1897 година стартира построяването на черноморския флот с основна база Варна. Празникът на Военноморски сили е вторият неделен ден на месец август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР