Първо нека победим вируса, а след това ще помислим за

...
Първо нека победим вируса, а след това ще помислим за
Коментари Харесай

Салвини: Първо ще победим вируса, а след това ще помислим дали да кажем довиждане на ЕС

Първо дано победим вируса, а по-късно ще помислим за Европа. Ако е належащо, ще се сбогуваме, без да споделяме благодаря. Това написа някогашният вицепремиер и вътрешен министър на Италия Матео Салвини в Twitter, откакто няколко страни в блока отхвърлиха концепцията за издаване на общ дълг в Еврозоната, станал прочут като „ коронаоблигации “, който да помогне в битката против епидемията.

Салвини съобщи, че е трябвало да минат 15 дни, до момента в който хората умират, с цел да се разбере кой е подготвен да помогне на страната и по какъв начин. Той също по този начин дефинира Европейски Съюз като „ котило на змии и чакали “.

Същевременно с това водачът на опозицията благодари на всички кметова в страната за тяхната работа, без подчертава върху политическата им принадлежност.

Припомняме, че по-рано през седмицата ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард насочи апел към финансовите министри на страните от Еврозоната да обмислят еднократното издаване на общ дълг - „ коронаоблгации “. Тази концепция обаче среща мощен отпор от страна на Германия, Холандия и другите северни страни в съюза.

Според немският канцлер Ангела Меркел и холандският министър председател Марк Рюте рецесията може да бъде позволена благодарение на Европейският стабилизационен механизъм (ЕСМ) - избавителния фонд на блока с необработен кредитен потенциал от 410 милиарда евро.

„ Те желаят да затънем в задължения, с цел да могат да ни санкционират ", съобщи в тази връзка италианският министър на индустрията Стефано Патуанели, до момента в който министърът на външните работи Луиджи Ди Майо сподели, че „ Европа би трябвало да бъде по-справедлива “.

По-рано през вчерашния ден Салвини съобщи още, че Китай е направил закононарушения против човечеството, пробвайки се да прикрие епидемията от ковид. Той добави, че Пекин пробва да избегне рецензиите, като насочва публичното внимание върху помощта, която изпраща на Италия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР