Първо място за ГЕРБ на изборите би дало на България

...
Първо място за ГЕРБ на изборите би дало на България
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Първо място за ГЕРБ би дало повече шансове да се формира кабинет

Първо място за ГЕРБ на изборите би дало на България повече шансове да се образува кабинет. Това съобщи пред зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

" Ние сме в положение да вършим взаимни отстъпки, да потъпкваме значително политическото его, в това число да предлагаме структури като кабинета Габровски, които да изключват от присъединяване титулярните политически представители, единствено и само за да има работещо държавно управление ".

По думите на Дончев с поредицата от избори сме на ръба да изгубим смисъла на политиката, който е да създава резултати в интерес на публичното развиване. Политиката не е технология на перманентния скандал, а в последните две години смисълът стана " кой на кого по-хубаво ще се скара ", счита той.

На въпрос на какви взаимни отстъпки са подготвени от ГЕРБ с цел да има кабинет, Томислав Дончев отговори: " на всичко до линията на самосъхранението ". Според него вариантите са три - първата е партията, събрала най-вече поддръжка, да сформира политически кабинет, вероятно с поддръжката на друга партия. Вторият вид е държавно управление на малцинството, а третият - моделът на кабинета " Габровски ".

Който и да е съдружен формат в идващия парламент ще е неосъществим или сложен, разяснява политикът.

" Изчезна търсенето на съдействието, а то е най-естественото. Всяка политическа мощ съставлява част от българското общество. Може би има нюанси в задачите, в правилата, само че какво по-естествено от това да се опитаме да са показани в ръководството оптимално необятен кръг жители? "

Дончев не отговори на въпроса дали ГЕРБ биха подкрепили държавно управление на малцинството на " ПП-ДБ " и попита с какво обстановката през април 2023 ще е по-различна от есента на 2022 година

Въпросът за правосъдната промяна е значим за политиците, за сътрудниците ни и за българските жители, съобщи Томислав Дончев. Коментира обаче, че текстът, препоръчан от служебното държавно управление не е единственото, което би изчерпало тематиката.

Дончев съобщи, че не е участвал на всички срещи на Бойко Борисов в американското посолство във връзка със глобите по " Магнитски ".

" Магнитски ", с изключение на характерен разказ на всяка партия, е сигнал, който ние като общество и като политици не съм уверен, че сме разчели. Едно е безусловно несъмнено - това е директна илюстрация, че в България като общество, като държавни институции, нямаме потенциала да се оправяме с проблемите си сами ", счита той.

Според Дончев инспекциите на районното министерство за пътните настилки са осъществени с политическа цел тъкмо при започване на предизборната акция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР