Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме

...
Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме
Коментари Харесай

Борисов от Ново село: С новите изтребители ще пазим и Скопие

„ Първо, доста бих желал тези, които ни подлагат на критика, че имаме българо-американска база в „ Ново село “, да видят какво прелестно оборудване е. Второ, през днешния ден тук вземат участие и сътрудниците от Гърция, Албания, Северна Македония, Съединени американски щати – по този начин ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите страни ги прескачат, само че в България безусловно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с сътрудника Зоран Заев говорихме предходната седмица – живот и здраве, в този момент, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония “.

Това сподели пред публицисти министър председателят Бойко Борисов, който дружно с министъра на защитата Красимир Каракачанов следи учението „ Ответен удар – 2019 “ на полигона „ Ново село “. Заедно с тях бе и началникът на защитата ген. Андрей Боцев.

На въпрос какво го е впечатлило от демонстрацията, Борисов съобщи, че него нещо мъчно може да го впечатли, тъй като е взел участие в стотици такива занятия.

„ Даже на сътрудника му споделих, че има много да поправят в стрелбата “, разяснява той.

Борисов акцентира, че такива учения дават бойно приятелство.

" Всички ни знаят в света, че не престават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се образоват, сподели министър председателят.

В тактическото обучение с бойни стрелби ответен удар тази година се включиха над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и Съединени американски щати. Военнослужещите от Въоръжените сили на България бяха над 600 от 38-ми механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушни сили.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР