Първо, климатичната система на автомобила трябва да се превключи в

...
Първо, климатичната система на автомобила трябва да се превключи в
Коментари Харесай

Няколко трика, с които да затоплите бързо колата през зимата

Първо, климатичната система на автомобила би трябвало да се превключи в режим " рециркулация " - тъй че да не загрява ледения външен въздух, а към този момент леко затопления от купето. Благодарение на това атмосферата в автомобила ще доближи удобна температура доста по-бързо.

В този режим, обаче, се усилва вероятността за запотяване на стъклата на колата, тъй като влагата, издишана от човек, няма да излезе на открито, а ще циркулира в затворен кръг. Но това, въобще не е толкоз ужасно в съпоставяне със студа на открито. Освен това влагата бързо ще изчезне - незабавно откакто по-късно превключите климатика към стопляне на постъпващия извън въздух.

Но единствено с " печката " ресурсите за отоплението на купето не се изчерпват. Не забравяйте, че системите за отопление на седалките, кормилото и стъклата (отзад и отпред) също са много съществени източници на топлота. Разбира се, във връзка с успеваемостта на отоплението с мотора, те, даже събрани всички дружно, не са му равни, само че също способстват доста за битката против студа. Затова ги включвайте без да се бавите.

Източник: avto.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР