“Първо искам да кажа, че посланик Мустафа е един от

...
“Първо искам да кажа, че посланик Мустафа е един от
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Мярката на САЩ няма да е срещу един човек, списъкът ще е дълъг

“Първо желая да кажа, че дипломат Мустафа е един от най-силните такива, идвали в България. Тя е доста целенасочена и устремена в това, което е пристигнала да направи. От самото начало съобщи, че нейни цели ще бъдат битката против корупцията и диверсификацията на енергийните доставки в страната. Изпълнявайки политиката на Съединени американски щати, тя към този момент стига до конкретика.
Американците разполагат с извънредно подробна информация за всички финансови интервенции, които се случват във всяка точка на света”. Така някогашният консул на България в Дубай Милен Керемедчиев разяснява новината, оповестена от американския дипломат Херо Мустафа в извънредно изявление за NOVA, че до дни ще бъде оповестено името на първия българин със възбрана да влиза в Съединени американски щати поради корупция.

Според Керемедчиев мярката няма да бъде взета против единствено един човек, а ще има по-дълъг лист. Предположението на някогашния консул е, че Мустафа приказва за огромен предприемач, а не за политик.

По тематиката Васил Божков Керемедчиев съобщи, че е невероятно въз основа на платен парцел или инвестиция човек да получи имунитет в Дубай. " Това няма по какъв начин да бъде причина за прекъсване на правосъдно следствие, а е единствено опция за законно престояване на територията на страната ", разяснява Керемедчиев.

„ От години ОАЕ са парадайс за вложения и правене на бизнес. Там доста елементарно могат да бъдат регистрирани офшорни компании и по този метод да се завоюва законно престояване в страната. От друга позиция сред ОАЕ и България няма съглашение за правосъдна помощ. Искането за екстрадиция минава през съд на ОАЕ, който би трябвало да утвърди настояването на две инстанции. Няма по какъв начин Божков да бъде арестуван за толкоз доста време. Практиката е лицето да бъде привикано и паспортът му да бъде отнет”, изясни Керемедчиев.

Общата процедура е, до момента в който даден човек чака документите по настояването за екстрадиция и правосъдния развой, той не е под стража. " Това обаче е единствено съмнение въз основа на практиката ", добави Керемедчиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР