Първо искам да изкажа съболезнования на близките на починалите. Второто,

...
Първо искам да изкажа съболезнования на близките на починалите. Второто,
Коментари Харесай

Шефът на пловдивската болница: Липса на човещина е големият проблем в ситуацията

Първо желая да изкажа съболезнования на околните на умрелите. Второто, което е, че всичко друго бихме могли да приемем, само че в един миг неналичието на човечност и неналичието на отношение към пациенти, това е огромният проблем в цялата обстановка, това е непростимо. Поради тази причина 7 души ще бъдат наранени след инспекцията. Петима са уволнени, а двама са с последно предизвестие. Това разяснява шефът на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив проф. доктор Карен Джамбазов в ефира на бТВ.

Преди дни скандално видео демонстрира по какъв начин преди този момент двамата мъже чакат за настаняване пред постройката, единият - на кислородно дишане, а другият - лежащ на стълбите. Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предходните дни.

Няколко часа по-късно двамата издъхват в клиниката, която от скоро е трансформирана в поделение за долекуване на пациенти с COVID-19.

" Тази инспекция не представляваше писмена инспекция, а и инспекция по телефон. Няма нищо подсказано, ние сме решили каква е главната виновност на тези хора. Ние като управление взимаме тези ограничения, несъмнено и другите управляващи. Прокуратурата и ИА " Медицински контрол " не престават с инспекцията си и ние ще се съобразим с всички обстоятелства. Дали аз ще съм шеф или не значимото е да се прави работата. УМБАЛ " Св. Георги " не отхвърля на никого банкет и лекуване. Тези пациенти са били признати, само че ние се опитваме и на други пациенти да осигурим грижа, по тази причина е било нужно да бъдат преместени. Вече въпросът е по какъв начин и по какъв метод са били преместени ", добави проф. Джамбазов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР