Първо, искам да честитя на хората Кръстовден, съобщи обвиненият в

...
Първо, искам да честитя на хората Кръстовден, съобщи обвиненият в
Коментари Харесай

Николай Малинов: Смешно е да ме наричат шпионин


„ Първо, желая да благопожелавам на хората Кръстовден ”, заяви упрекнатият в шпионаж Николай Малинов, който взе участие на събора на русофилите на язовир „ Копринка ”, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

„ Това е огромен кръстопът, оценките са доста полярни. Аз не считам, че ние като патриотична организация би трябвало по някакъв метод да участваме в тази поляризация на настроенията в обществото. Много огромно усещане ми направи изявлението на Мария Захарова, която – от една страна сложи въпроси за справедливостта и несправедливостта на обвиняванията към нас, – същите, които политици от целия набор на политиката в България и Русия – от извънредно ляво до извънредно дясно, сложиха – само че това не трябва да слага под въпрос икономическите връзки България – Русия; и връзките сред двете страни до степен, в която те да бъдат спрени и спънати ”, заяви Малинов.

На въпрос дали е разузнавач и от кого е офанзивата, ориентирана към него, Малинов добави, че въпросът дали е разузнавач, е комичен. „ Няма нито един факт, който да се разяснява в тази посока; а това че ние сме правили проекти да постановяваме свои идеали и полезности в обществото – няма нищо по-естествено в едно демократично общество това да се случва ”, заяви Малинов.

„ Неадекватни и неактуални са мненията и изявленията на Англия и Съединени американски щати, защото няма шпионски скандал, няма шпионство. Всички мои тези можете да прочетете още предходната година в книгата ми „ Позиция ”.Тези позиции са защитавани от мен обществено, какво шпионство? Контактите ми в Русия ли са секрети, или контактите в България са секрети? ”, попита Малинов.

„ Абсурдно е да разясняваме тематиката „ шпионство ”, можем да разясняваме цели и идеали, които ние отстояваме, и сме ги отстоявали само и единствено по легален метод ”, посочи Малинов.

„ Удариха ме сили, които не желаят мира, мирното съдействие и конкуренцията на мирна основа сред нациите да бъде доминантна в интернационалните връзки. Тези, които виждат в Русия своя съперник, а ние виждаме в русия своя брат, без който българската славяно-православна страна не може да просъществува и да оцелее в тази буря, която следва на планетата в идващите десетилетия ”, добави някогашният издател на вестник „ Дума ”.

„ Самия факт, че някого подразнихме с нашия 16-годишен опит да вършим състезания, фестивали, събори, кабинети за проучване на съветски език, както и всичко, което вършим по линия на православието, белогвардейците, червеноармейците и други, очевидно на някого сериозната маса от над 80% българи-русофили му пристигна вповече ”, приключи Малинов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР