Първо, искам да благодаря на всички, които се включиха в

...
Първо, искам да благодаря на всички, които се включиха в
Коментари Харесай

Денков: Няма да позволим внос на слънчоглед в близкия период

Първо, желая да благодаря на всички, които се включиха в тази среща, защото това е методът да търсим решение на проблемите. По всяка една от точките ние или можем да предложим решение, или можем да разбираем по какъв начин ще търсим решение във допустимо най-кратки периоди.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след срещата с контактната група от Инициативния комитет за общонационален аграрни митинг, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Акад. Денков акцентира, че във връзка с слънчогледа като просвета, му следва диалог с премиера на Украйна, в който ще изясни, че ще има избрана квота за България и тя ще бъде позволена за импорт, едвам когато сме прецизирали количествата. „ В близкия интервал няма да позволим импорт на слънчоглед “, заяви той.

Премиерът уточни, че и сега се водят договаряния по тази причина могат ли да се включат и други артикули.

Денков е безапелационен, че по отношение на качеството на селскостопанските артикули, импортирани от Украйна, до момента не са открити нарушавания на условията. Ако такива бъдат открити, те ще бъдат неотложно върнати.

Министърът на финансите Асен Василев посочи, че вносът на слънчоглед от Украйна ще бъде позволен, когато има ясни количества, които са контрактувани сред земеделците и преработвателната индустрия.

Той е безапелационен, че бюджетните приходи няма да бъдат ощетени.

Финансовият министър добави, че 150 млн. лева от помощта, която се отпуска на земеделците за Украйна, са отпуснати с разпореждане на Министерски съвет съвет, като на следващия ден следва да бъдат отпуснати и останалите над 60 млн. лева

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов изясни, че когато хората, които стачкуват извън, бъдат удовлетворени, и те като техни представители ще бъдат. " Слънчоглед няма да влиза в България, до момента в който не се регламентират тези механизми ", сподели още той и уточни, че митингите в цялата страна ги вършат техните членове, а не те.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев от своя страна съобщи, че в случай че митингът продължи, след всички задължения, които пое държавното управление, счита, че могат да се вършат други заключения. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР