Първо имаше присмех. След това подигравките се превърнаха във възхищение.

...
Първо имаше присмех. След това подигравките се превърнаха във възхищение.
Коментари Харесай

Титаничен сблъсък на Зеления ад: Porsche срещу Tesla

Първо имаше подбив. След това подигравките се трансфораха във удивление. Сега сред двете от най-тачените имена в автомобилния свят - Porsche и Tesla - се подклажда същинска борба, написа Bloomberg.

Тя ще се организира на Нюрбургринг в Германия - спортната писта, която е измежду най-сложните в света. 73 тесни завоя, смяна на височината и брутална дължина от над 20 километра през гората. Нищо чудно, че е известна като " Зеления пъкъл ".

Именно тук новото Porsche Taycan Turbo S сложи връх за най-бърз електромобил с четири порти предишния месец - 7 минути и 42 секунди. Но Илън Мъск не е удовлетворен и се готви да пусне своята Tesla Model S, с цел да си върне короната в света на електрическите автомобили.

Състезанието има всички нужни съставки за една епична борба досегашния крал и новака, подхранвана от почитатели в обществените мрежи. А желанието на първенец от Formula 1 Нико Росберг да седне зад кормилото на Model S прави всичко това още по-интересно.

Мъск има какво да загуби. След като Porsche разкри Taycan Turbo S предходната седмица, основният изпълнителен шеф на Tesla първо се подигра на немската компания поради името - въпреки всичко турбо има единствено в моторите с вътрешно горене. И популяризира статистика, съгласно която Tesla е по-бърза.

Залогът е огромен и за Porsche, които гледаха дълго време, до момента в който калифорнийската компания се трансформира в същинска опция за клиентите, които желаят бърз автомобил.

Мъск съобщи на 6 септември, че " идната седмица " Model S ще се появи на пистата. Според изданието Car and Driver модел на Tesla е бил видян да прави тестови обиколки. Кога обаче ще бъде изработен опитът върхът да бъде усъвършенстван, към момента не е ясно.

Междувременно по-рано тази седмица Tesla заяви, че Model S с усъвършенстван електромотор е подобрила върха за седани с четири порти на Laguna Seca - писта в Калифорния. Рекордът не е формален.

Най-бързата обиколка на " Зеления пъкъл " от автомобил, който има позволението да се движи по улиците, е 6 минути и 44 секунди и се държи от Porsche GT2 RS MR. Това значи междинна скорост от 185 километра в час по дългата 20,8 км. писта. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР