Първо беше пандемията от COVID-19, след това дойде и войната

...
Първо беше пандемията от COVID-19, след това дойде и войната
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Пропастта между руснаци и украйнци ще изчезне след 5 поколения

Първо беше пандемията от COVID-19, по-късно пристигна и войната в Украйна. Писателката Здравка Евтимова споделя дали сме се научили да ценим човешкия живот повече от преди.

„ Може би би трябвало да преминем през тези океани от болежка, с цел да осъзнаем напълно измеренията на човешкия живот – какъв брой нежен и в същото време какъв брой всесилен е той “, сподели тя. „ Дали сме се научили да го ценим повече? Научихме се да ценим повече страданието. “

На писателката от време на време ѝ се коства, че болката в света е повече, в сравнение с можем да понесем, само че след това си споделя, че сме длъжни да я понесем.

„ Защото няма лекарство за раната, само че когато вижда хора под обстрел, тела и кръв по улиците, човек би трябвало да помогне, като протегне ръка на бежанците. “

Писателката опита да даде отговор и на комплицирания въпрос какво желае в действителност Путин.

„ Аз изпитвам доста надълбоко страдание към съветските майки. Имам двама сина и си представям какво е да ми ги докарат в ковчег “, стартира тя. „ Какво желае Путин? Той очевидно има някакви доста дълбоки сметки, само че методът, само че който ги урежда заслужава да бъде наказан. “, цитира Би Ти Ви.

Според нея би трябвало да минат 4-5 генерации, с цел да може пропастта, основана сред съветския и украинския народ да бъде даже напълно малко забравена или най-малко част от болката да отзвучи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР