Първо беше най-продаваната електрическа кола в Америка. После се превърна

...
Първо беше най-продаваната електрическа кола в Америка. После се превърна
Коментари Харесай

Модел на Tesla изби рибата сред седаните

Първо беше най-продаваната електрическа кола в Америка. После се трансформира в най-продаваната първокласна кола. Сега, на инат на всички упования, Model 3 на Tesla се трансформира в един от най-продаваните седани в Америка.

Данните на автопроизводителите за месечните и тримесечните общи продажби. За трите месеца, приключили през септември, компанията на Илън Мъск е доставила повече коли Model 3 от всички, с изключение на четири от най-продаваните седани в Съединени американски щати, написа Bloomberg.

Това е несъвършена ранглиста, защото Tesla не афишира продажбите по страни, а Model 3 включва някои доставки на клиенти в Канада. А изкачването се случва във време, когато американците избират най-вече кросоувъри, SUV и камиони с все по-широк марж.

Въпреки това, представянето на Model 3 за третото тримесечие беше невиждано за електрическа кола и забележителeн поврат за Tesla, която се бореше през по-голямата част от предходната година да реализира всеобщо произвеждане на седана.

Конкурентите на Tesla също го усещат. Продажбите на Mercedes-Benz C-Class, най-продаваният първокласен седан в Съединени американски щати, се намалиха с 24% през предишния месец и са намалели с 28% през годината до септември.

BMW AG едвам съумя да реализира нарастване предишния месец, поради мощното показване на своя кросоувър X3. " Tesla усилва размерите си и оказва напън върху този пазарен сегмент. В тази среда съм доста доволeн да кажа, че и ние сме нагоре ", сподели пред Bloomberg Бернхард Кунт, основен изпълнителен шеф на BMW Северна Америка.

BMW показа модифицирана версия на своя марков седан Серия 3 на автомобилното ревю в Париж. Следващия й електрически модел iX3 няма да бъде подготвен преди 2020 година До тогава Mercedes на Daimler и Audi и Porsche на Volkswagen ще имат редица електрически кандидати. Jaguar възнамерява да стартира да доставя своя електрически I-Pace на американски клиенти още идващия месец.

money.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР