Първо беше Ливърпул, а след това и Тотнъм. Двата отбора

...
Първо беше Ливърпул, а след това и Тотнъм. Двата отбора
Коментари Харесай

Ще бъде ли пълен триумфът на Висшата лига в края на незабравимия сезон

Първо беше " Ливърпул ", а по-късно и " Тотнъм ". Двата тима направиха немислимото и осигуриха напълно британски край в Шампионската лига.

Тази вечер " Арсенал " и " Челси " ще опитат да довършат започнатото и да се класират за финала в Лига Европа. Ако го създадат, ще сложат черешката в един паметен, възвишен сезон за британския клубен футбол.

" Арсенал " завоюва с 3:1 против " Валенсия " първия мач преди седмица, а " Челси " записа 1:1 с " Айнтрахт " във Франкфурт. Реваншите са довечера в 22.00 часа.

Фотогалерия: Стъпката към британски край в Лига Европа >

Никога до момента в историята на европейските клубни шампионати не е имало сезон, в който тимове единствено от една страна да играят във финалите в двата най-силни шампионата. Сега може да се окаже по този начин, че три от четирите тима даже са от един град - Лондон.

През 2013-14 и през 2015-16 Ла Лига имаше напълно испански финали в Шампионската лига, а в Лига Европа победи " Севиля ", само че против противници от други страни.

В Шампионската лига е имало шест случая, в които финалистите са били от едно състезание, като всичките са от 2000 година насам. Изцяло британски край имаше един път - през 2008 година, когато " Манчестър юнайтед " надви с дузпи против " Челси " в Москва.

В Лига Европа (преди Купата на УЕФА) девет пъти финалистите са били от една страна. Изцяло британски е бил само първият - през 1971-72 " Тотнъм " взима оценката след триумф против " Уулвърхемптън ".

Висшата лига е в разгара на евентуално най-паметната седмица в историята си. Във вторник " Ливърпул " разгроми с 4:0 " Барселона ", с цел да приключи обрата си. Ден по-късно " Тотнъм " продължи фантазиите си с поврат от 0:2 до 3:2 против " Аякс " в Амстердам с гол в 95-ата минута. Тази вечер може да се оформи напълно британски край и в Лига Европа.

Кулминацията за клубния британски футбол ще е в неделя, когато ще бъде избран първенецът във Висшата лига. Незапомнената конкуренция е сред " Манчестър сити " и " Ливърпул ", като преди последния кръг " жителите " водят с точка.

Подаръкът за Висшата лига е опцията следващата година тя да има пет тима в Шампионската лига, само че това зависи от развоя в Лига Европа.

Фотогалерия: Мечтай, вярвай, сбъдвай - магическата футболна вечер на "Анфийлд " >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР