Първо бе кампанията по дестабилизиране в Молдова, последвана от отравяне

...
Първо бе кампанията по дестабилизиране в Молдова, последвана от отравяне
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс“: Елитно поделение на руското разузнаване опитва да дестабилизира Европа

Първо бе акцията по дестабилизиране в Молдова, последвана от отравяне на оръжеен търговец в България, а по-късно осуетен прелом в Черна гора. Миналата година имаше опит за ликвидиране на някогашен съветски разузнавач във Англия /б.р. засяга се казусът " Скрипал " /. Въпреки че тези интервенции носеха отпечатъка на съветските спецслужби, управляващите в началото ги сметнаха за изолирани офанзиви без връзка между тях, разяснява в просторен материал в. „ Ню Йорк таймс “.

Представители на западните служби обаче в този момент излизат със умозаключение, че тези интервенции и евентуално доста други са част от координирана и продължаваща акция за дестабилизиране на Европа, осъществявана от елитно отделение в съветската разследваща система, профилирано в подривна активност, бойкот и убийства, написа изданието, представено от БНР.

Поделението, известно под номера 29155, работи най-малко от десетилетие, само че Западът едвам неотдавна го разкрил. Служителите на разузнаванията на четири западни страни декларират, че не е ясно какъв брой постоянно тази част е била мобилизирана и предизвестяват, че е невероятно да се узнае по кое време и къде нейните сътрудници ще ударят.

„ Мисля, че забравихме какъв брой безскрупулни могат да бъдат руснаците “, споделя Питър Зуак, пенсиониран офицер от военното разузнаване и някогашен боен аташе в посолството на Съединени американски щати в Москва, който декларира, че не знае за съществуването на поделението.

" Ню Йорк таймс " е опитал да получи директни отговори за съществуването на такова отделение от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Той обаче ги пренасочил към съветското министерство на защитата на Русия, което въобще не отговорило на настояването за коментар.

Според вестника тайното подразделение е базирано в командването на съветското военно разузнаване, известно като ГРУ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР