Първият заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко пристигна

...
Първият заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко пристигна
Коментари Харесай

Паметник на `бабушка` със знамето на СССР се появи и в Мариупол |

Първият заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко дойде в Мариупол, където откри монумент на украинската баба ( " бабушка " ), държаща знамето на Съюз на съветските социалистически републики. Заедно с него дойде и Андрей Турчак, секретар на Генералния съвет на партия " Единна Русия ".

Вчера министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу за следващ път съобщи, че Мариупол е под контрола на съветската войска. 

A украинското разузнаване, представено от Би Би Си, заяви, че Кириенко е дошъл в Мариупол, с цел да провежда церемониал за 9 май ( " Денят на успеха " - бел.ред). 

" Бабушка " се трансформира в знак на " поддръжка за Русия " в съветската агитация поради " смелостта ", която показала бабата, като застанала пред украинските военни със знамето на Съюз на съветските социалистически републики и думите й, че „ те потискат съветския език “. По-рано в обществените мрежи беше оповестен клип от украинските военни, на което баба със руско знаме ги среща. В него старата жена споделя, че ги чака с неспокойствие и " се моли за Путин и за целия народ " (от видеото се вижда, че бабата е объркала украинските военни с съветските - бел.ред.). 



фотография: стопкадър

Единият от военните дал на дамата хранителни артикули, след което взел знамето и го стъпкал на земята. Жената отговорила, че не желае храната, за какво украинецът стъпкал „ знамето, за което починали родителите й “. Украинските военни пък дават отговор, че той е стъпил на знамето, „ тъй като те (руснаците - бел.ред.) пристигнаха в къщата ми “.

В Мариуполе появился памятник бабушке, вышедшей к боевикам с флагом Съюз на съветските социалистически републики
— РИА Новости (@rianru)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР