Първият заместник-ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Дейвид Липтън временно

...
Първият заместник-ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Дейвид Липтън временно
Коментари Харесай

Дейвид Липтън поема временно МВФ от Кристин Лагард

Първият заместник-ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Дейвид Липтън краткотрайно ще извършва отговорностите на ръководещата директорка на фонда Кристин Лагард, която през вчерашния ден беше номинирана от водачите от Европейски Съюз за началник на Европейската централна банка (ЕЦБ), заяви Франс прес.

Лагард, която е някогашен финансов министър на Франция, съобщи по-рано през вчерашния ден, че за нея е чест да одобри номинацията от Брюксел. "Временно взех решение да приключа своите отговорности " като началник на МВФ през интервала на номинациите на управлението на ЕЦБ, написа тя в Туитър.

"Ние одобряваме решението на госпожа Лагард да приключи краткотрайно отговорностите си в МВФ /.../. Напълно сме уверени в качествата на Дейвид Липтън да извършва отговорностите на ръководещ шеф на МВФ ", се показва в официално съобщение на институцията, основана във Вашингтон.

Лагард, чиято кандидатура отпред на ЕЦБ би трябвало да бъде одобрена от Европарламента, ще смени на поста италианеца Марио Драги на 1 ноември т.г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР