Първият заместник-председател на комитета по външни отношения на Съвета на

...
Първият заместник-председател на комитета по външни отношения на Съвета на
Коментари Харесай

Високопоставен руски депутат определи като „неморално“ изявлението на МВнР по повод изложбата на руското посолство

Първият заместник-председател на комитета по външни връзки на Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент - б.р.) Владимир Джабаров дефинира като „ аморално " вчерашното изказване на българското външно министерство за ролята на Съветския съюз в освобождението на България от нацизма.

„ Надявам се, че българският президент ще каже, че това е неприемливо. А да се упреква Русия за това, както настояват, че е донесла окупационен режим, е аморално ", уточни Джабаров в изявление за телевизия РТ.

Думите му бяха във връзка реакцията на външното ни ведомство на проведената от съветското посолство в София галерия „ 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

В изказването на Министерство на външните работи се показва, че „ щиковете на Съветската войска са донесли на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите в развитите европейски страни ".

Междувременно ръководителят на Руското военно-историческо сдружение Михаил Мяхков съобщи в изявление за ТАСС, че България надали би съществувала през днешния ден като самостоятелна страна, в случай че Червената войска не я беше освободила от профашисткия режим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР