Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на

...
Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на
Коментари Харесай

Руски депутат моли Митрофанова да вземе под крилото си соц паметника на Альоша

Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума в Русия Даниил Бесарабов изпрати писмо до Елеонора Митрофанова. Той упорства паметникът на руските бойци в град Пловдив, прочут като " Альоша ", да бъде подложен под опеката на посланичката, предава ТАСС.

" Моля Ви, уважаема Елеонора Валентиновна, да вземете паметника " Альоша " под опеката на Посолството на Руската федерация в Република България, обърнете внимание на този монумент и с цел да му бъде отдадена респект в деня на Великата победа. И също по този начин, в случай че е допустимо, да предотврати опитите за опозоряване или срутване на паметника като знак на Великата победа и другарството сред народите на Русия и България ", се споделя в писмото.

Припомняме, че през последните дни напрежението пред Паметника на руската войска, откакто бранители на агресора от Кремъл започнаха да бранят болшевишкия паметник като българска светиня от протестиращите, които желаеха да го опаковат. В мрежата се появиха оферти Митрофанова да не губи време, да потегля към Пловдив и да застава на пост пред " Альоша ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР