Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на

...
Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на
Коментари Харесай

Руски депутат поиска Митрофанова да поеме под закрила паметника Альоша

Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума на Русия Даниил Бесарабов изпрати писмо до посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова с молба паметникът на руските бойци в град Пловдив, прочут като " Альоша " да бъде подложен под опеката на посолството, предава ТАСС.

" Моля Ви, уважаема Елеонора Валентиновна, да вземете паметника " Альоша " под опеката на Посолството на Руската федерация в Република България, обърнете внимание на този монумент и с цел да му бъде отдадена респект в деня на Великата победа. И също по този начин, в случай че допустимо, да се предотвратят опитите за опозоряване или срутване на паметника като знак на Великата победа и другарството сред народите на Русия и България ", се споделя в писмото.

Паметникът на руските воини " Альоша " е открит през 1957 година в Пловдив. Прототип на паметника става редникът от Трети украински фронт Алексей Иванович Скурлатов, живял в Алтай.

В последните дни напрежение достигащо до стълкновения сред последователи и съперници пораждат и към паметника на Съветската войска в София. В сряда Паметникът на руската войска да бъде опакован със знамената на България и Украйна. Акцията е проведена от гражданската самодейност, която се бори за демонтирането на МОЧА - Монумент на окупационната Червена войска - различното име на Паметника на руската войска. До пакетирането му обаче не се стигна, тъй като дръга органаизрана група жители попречи на акцията.
 Пак напрежение край паметника на Съветската войска
Пак напрежение край паметника на Съветската войска

Стигнало се е до физически конфликти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР