Първият заместник на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина

...
Първият заместник на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина
Коментари Харесай

Заместник на Кристалина Георгиева в МВФ си тръгва предсрочно

Първият заместител на ръководещия шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева напуща поста си. Дейвид Липтън си отива в края на февруари, оповестява Българска телеграфна агенция и добавя, че това е първата огромна кадрова смяна в екипа на българката, която пое ръководството на МВФ през октомври 2019 година
От изказване на МВФ излиза наяве, че отдръпването на 66-годишния Липтън, чийто мандат трябваше да продължи до септември 2021 година, е в подтекста на измененията, които Георгиева прави в управителния екип.

Американският икономист заема поста от септември 2011 година, по-дълго от всеки различен първи заместник-управляващ шеф на МВФ до момента, означават организациите.

Липтън, който постоянно подлага на критика комерсиалната политика и митническите дейности на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, стартира професионалната си кариера в МВФ през 1981 година Той си отива с думите: " Беше чест да работя тук ".

Георгиева акцентира изключителния стопански опит и експертните знания на Липтън и отбелязва, че гледната му точка е съдействала за възстановяване на точността в аналитичната работа на МВФ.

Търсенето на негов правоприемник ще стартира скоро, твърди МВФ. По традиция Фонда управлява европеец, а пост №2 заема американец, защото Съединени американски щати са най-големият акционер в МВФ.

Зам.-управляващият шеф на Фонда и началник на административните му служби Карла Грасо също напуща МВФ, където работи от февруари 2015 година, добавя ТАСС. На 3 февруари стана известно, че и шефът на МВФ за Европа Пол Томсън, работещ за фонда от 37 години, се отдръпва в края на юли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР