Първият заместник на началника на Росгвардия Сергей Меликов определи експлозията

...
Първият заместник на началника на Росгвардия Сергей Меликов определи експлозията
Коментари Харесай

Обрат! Експлозията в Керч - терористичен акт

Първият заместител на началника на Росгвардия Сергей Меликов дефинира детонацията в Политехническия лицей в град Керч като терористичен акт, предава ТАСС.
„ Трагичните събития, които се случиха в Керч, засягат и Росгвардия. Ние сме участници в осъществяването на тези задания, избрани ни като нормативна база. Мога да кажа, че подразделенията на Росгвардия извършват функционалности при осъществяване на последствията от този терористичен акт ", съобщи Меликов пред публицисти.
По думите му, в образователното заведение е задействано самоделно взривно устройство.
„ Причината е детонация на самоделно взривно устройство ", акцентира Меликов.
По непотвърдена информация от обществените мрежи е имало и пукотевица. По думите на очевидци е имало и опит за взимане на заложници.
По-рано се разглеждаше версия за детонация на газова бутилка, само че по-късно стана ясно, че постройката не е газифицирана. Загиналите при случая са минимум 10, а потърпевшите - към 50, като 20 от тях са приети в болница с пострадвания от друга степен.
На място работят медицински екипи, полиция, спасители и инженери. Специалните служби претърсват територията и търсят хипотетичен нападател. Има и в началото изложение на нападателя. Става дума за 20-25 годишен мъж. Престъпникът е имал 12-милиметрово оръжие и, както се допуска, взривно вещество.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР