Първият заместник-министър на външните работи на Северна Корея Цой Сон

...
Първият заместник-министър на външните работи на Северна Корея Цой Сон
Коментари Харесай

КНДР: Не се нуждаем от преговори с Вашингтон

Първият заместник-министър на външните работи на Северна Корея Цой Сон Хи, на фона на информации за допустима среща на върха в Съединени американски щати, съобщи, че Пхенян не се нуждае от договаряния с американската страна. Съответното известие беше оповестено в събота от организация КЦТА.
Севернокорейският представител уточни, че Вашингтон обмисля разговор с Пхенян единствено с оглед решаването на вътрешни проблеми в Съединените щати. " Няма нужда да се сяда на една маса със Съединените щати, които считат корейско-американския разговор просто за инструмент за решение на тяхната политическа рецесия ", цитира КЗЦТА казаното от Цой Сон Хи, съобщи БГНЕС.
Висшият посланик добави, че КНДР е изготвила по-подробен " стратегически набор от ограничения за отговор на дълготрайните закани от страна на Съединените щати ", без да прецизира за какви решения става дума.
На 30 юни южнокорейската телевизия KBS съобщи, че заместник-държавният секретар на Съединени американски щати и специфичен делегат на Съединени американски щати за Северна Корея Стивън Бигън е споделил на телеконференция във Вашингтон, че среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен Ун е малко евентуално да се състои преди президентските избори през ноември в Съединени американски щати По-късно южнокорейският президент Мун Дже Ин сподели, че чака нова среща сред Тръмп и Ким Чен Ун преди изборите в Съединени американски щати. Министърът на външните работи на Корея Кан Гьон Хва удостовери, че Сеул и Вашингтон имат контакти на разнообразни равнища по този въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР