Първият за тази година туристически кораб акостира на русенския кей.

...
Първият за тази година туристически кораб акостира на русенския кей.
Коментари Харесай

Първият за тази година туристически кораб акостира в Русе

Първият за тази година туристически транспортен съд дебаркира на русенския пристан. Това е цяло събитие за туроператорите, тъй като в предните години щеше да е следващият транспортен съд за сезона. Заради Коронавирус пандемията тук предходната година стопираха единствено 24 пътнически кораба, макар че е имало декларирани над 500 визити. Туроператорите не се наемат да предвиждат какъв брой туристи още ще слязат на русенския бряг, само че се надяват да са повече от предходната година, която е била доста тежка за тях, заяви Българска национална телевизия.

До предходната година круизен туризъм по долното течение на река Дунав нямаше единствено през зимата, само че през 2020 година сезонът продължи единствено 2 месеца. Заради ковид туристите анулираха резервациите си, а доста от пристанищата отказваха да одобряват туристически кораби.

Плаващият под швейцарски байрак транспортен съд " Нестрой " е първият, който дебаркира на русенското пристанище. Капацитетът му е 230 пасажери, само че сега на него има единствено 70 души. И всички наложително са или имунизирани, или с негативен PCR тест. Мнозина от тях още предходната година са желали да пътуват по този маршрут.

" Трябваше да отложим пътуването поради пандемията, само че към този момент сме с ваксини и взехме решение, че можем да се престрашим и да пътуваме ", описа Йохана Тойч.

" Бяхме резервирали пътешестване за юни, след това го реалокираха за септември, след което се отсрочи. Слаба богу, в този момент имаме опция да го създадем. И не скърбя. Преминаването през Железни врата за мен беше сензационно ", показа Албин Алшмид.

Само от този транспортен съд предходната година локалният туроператор е имал 20 поръчки за визити и всички са били анулирани. Тази година поръчките също са 20.

" Дали това ще се реализира – виждате по какъв начин се менят нещата бързо, със седмици, с месеци, тъй че не мога да бъда напълно сигурна ", разяснява пред Българска национална телевизия Катерина Колева, която е представител на туроператорска компания.

Всичко зависи от това дали ще има нова вълна на ковид и от решенията на всяко едно държавно управление. Туроператорите се надяват, че от 1 юли, когато цифровият документ за Коронавирус стане наличен за всички страни от Европейския съюз, повече туристи ще се престрашат да се качат на корабите и тази година ще имат повече работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР