Първият за сезона круизен кораб по река Дунав акостира днес

...
Първият за сезона круизен кораб по река Дунав акостира днес
Коментари Харесай

Първият за сезона круизен кораб акостира край Русе

Първият за сезона круизен транспортен съд по река Дунав дебаркира през днешния ден край Русе. " Viking Lif " транспортира повече от 170 пасажери - най-вече американци, които се движат от Виена към делтата на река Дунав, заяви заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие на Русе Златомира Стефанова, която посрещна туристите.

Служители от общинското звено " Туризъм " раздадоха брошури на пасажерите с вероятни обекти за посещаване и слоган " Насладете се на всяка русенска минута! ". На русенското пристанище се чака по-късно през днешния ден да дебаркира и круизният транспортен съд " Amareina " със 120 пасажери - австралийски и новозеландски жители. 

По предварителна информация през идния сезон се чакат повече от 450 визити на кораби на русенското пристанище.

Стефанова напомни, че през декември предходната година беше гласувано на сесия на Общинския съвет на кейовата линия да бъде подложен павилион за туристически информативен център и Алея на занаятите, формирана от шест павилиона за продажба на сувенири и занаятчийски произведения, направени от русенски майстори. Идеята е да се подтикват локалните създатели и търговци, а туристите да имат опция да закупят артикули от тях. Предстоят състезания за отдаване чартърен на комерсиалните обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР